Troede det var forbi - nu vil han til VM

Andreas Bjelland vil have en VM-slutrunde på CV'et

DUBLIN (Ekstra Bladet): Da Andreas Bjelland i august 2015 smadrede knæet, da Brentford mødte Oxford, hang karrieren i en tynd tråd.

Både ledbåndet og korsbåndet røg, og det tog det meste af en sæson, før kan kunne spille fodbold igen.

Undervejs i forløbet frygtede han, at det hele var forbi, men det hårde forløb er blevet en del af motivationen til at sikre en tur til VM.

- Jeg var ude med en stor skade. I sådan en situation er der altid tvivl. Men da jeg kom tilbage, var en af målsætningerne at komme ind omkring landsholdet igen. Jeg følte, at jeg stadig havde noget at tilbyde, og jeg føler stadig, at jeg har noget at tilbyde, siger den rutinerede forsvarer før skæbnekampen på Aviva Stadium.

- Jeg var med til EM i 2012, og nu vil jeg gerne prøve et VM. Det vil være fantastisk, siger Bjelland, der ikke er i tvivl om, at det danske landshold er gjort af det rette stof inden fodboldslaget i Dublin.

- De lever på omstillinger og fight, men vi har den rette mentalitet. Og hvis de vil slås, så kan vi slås med dem, siger Brentford-spilleren, der som resten af det danske landshold dog igen og igen har understreget, at den rød-hvide gameplan handler om hurtigt spil på det græstæppe, der er noget pænere end knoldene i Parken var lørdag aften under det første opgør.

Jon og Åge på kampbanen i Dublin. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 12:31 Spillerne ikke i tvivl: Åge Hareide er en succes

Landsholdsspillerne træner mandag på kampbanen i Dublin. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 09:47 Hold da op! Kæmpe VM-bonus venter Eriksen & Co.

Allerede som toårig havde Simon Kjær iklædt sig landsholdsdragten. Foto: Privat. Sport og Spil To-årige Simon drømte stort: Her er hans fabelagtige historie

Danmarks 11 mod Irland. Foto: Jens Dresling
Danmarks 11 mod Irland. Foto: Jens Dresling
 

Hvis man kigger på spillernes aktuelle arbejdspladser, så kan det sagtens undre, at det er Andreas Bjelland, som bliver Simon Kjærs makker i det bageste forsvar, når Danmark tirsdag skal tage det sidste og afgørende skridt mod VM i Rusland.

For mens Kjær optræder i Champions League for Sevilla, og rivalerne på bænken spiller i Bundesligaen og i Premier League, så tjener Bjelland til hyren i Brentford, der pt. indtager tolvtepladsen i den næstbedste række, The Championship.

Men den tidligere FCN-kaptajn har bærer rundt på et dyrebart råstof, alternativerne stadig arbejder på at udvikle.

Rutine og erfaring.

- Jeg prøvede med de unge, da 'Bjelle' var skadet, men i landsholdsfodbold har man brug for erfaring som ballast, og den har han. Det er meget vigtigt med erfaring, og det er en af grundene til, at vi ikke har lukket mange mål ind,forklarer landstræneren sit valg.

Artiklen fortsætter under billederne:

Andreas Bjelland og Simon Kjær på mandagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
Andreas Bjelland og Simon Kjær på mandagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
 

Hareide forklarer, hvorfor han bruger Bjelland og Kjær. Foto: Lars Poulsen
Hareide forklarer, hvorfor han bruger Bjelland og Kjær. Foto: Lars Poulsen
 

Et valg, der passer Simon Kjær rigtig fint, selvom han var i det drilagtige hjørne, da han blev bedt om at beskrive Bjelland på mandagens sidste pressemøde på Aviva Stadium.

- Jeg har ikke meget positivt at sige om Andreas Bjelland, grinede kaptajnen, inden han skruede den alvorlige mine på. 

- Vi har altid fungeret utrolig godt sammen. Han er utrolig rolig på bolden, og man kan stole på ham 100 procent.

Simon Kjær under mandagens træning. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær under mandagens træning. Foto: Lars Poulsen
 

Og tillid er en meget væsenlig del af makkerparrets succes i dette efterår.

- Han er klar til at begå en fejl sammen med dig, og ikke bare holde sin egen mand, for ikke at se dum ud. Det er en fornøjelse at spille ved siden af Andreas Bjelland, understregede Simon Kjær.

Respekten går naturligvis begge veje.

- Simon Kjær er en rigtig god forsvarsspiller. Det har han vist gennem sin karriere i store klubber. Vi supplerer hinanden godt. Vi har kendt hinanden i mange år, og det betyder meget. Vi har hinandens ryg og står inde for hinanden, lød Andreas Bjellands svar på makkerens pæne ord.

Forhåbentlig lever begge spillere op til den gensidige tillid tirsdag aften, og holder irerne fra fadet endnu engang, når den sidste VM-billet skal fordeles.

Sverige kan i dag spille sig videre til VM-slutrunden. Foto: AP Landsholdsfodbold - 13. nov. 2017 - kl. 22:42 Slut: Arrivederci Italia! Grattis Sverige!

Se også: Cornelius griner af sviner: Det giver ingen mening

Se også: Glæder sig til gyseren i Dublin: Den største kamp i mit liv

Allerede som toårig havde Simon Kjær iklædt sig landsholdsdragten. Foto: Privat. Sport og Spil To-årige Simon drømte stort: Her er hans fabelagtige historie

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen