Trump kan koste USA VM

En restriktiv indrejsepolitik kan stille forhåndsfavoritten USA dårligt i udvælgelsen af kandidater til VM i fodbold i 2026, påpeger UEFA-præsident

- America first!

Sådan lyder parolen i Trump-lejren, mens den amerikanske præsident underskriver dekret efter dekret, der indskrænker udenlandsk ageren i USA.

Det har fået, og det vil få konsekvenser, lyder kritikken, der dog er prellet af som vand på en gås.

Nu kan det så få konsekvenser for USA selv - på den sportslige side.

For selv om USA er favorit til at vinde værtsskabet for VM i fodbold i 2026, så kan Trumps politik forringe eller måske endda helt udviske de amerikanske håb.

Det forklarer UEFA's præsident, Aleksander Ceferin, der tænker specielt på USA's midlertidige indrejseforbud for syv muslimske lande.

- Det bliver en del af evalueringen, og jeg er sikker på, at det ikke vil hjælpe USA til at få VM.

- Hvis spillere ikke kan komme på grund af de politiske eller populistiske beslutninger, så kan VM ikke blive spillet der.

- Det er virkeligheden for USA, men også for alle andre lande, der gerne vil være værter for et VM, siger Aleksander Ceferin.

I forhold til deltagende nationer, så er tre af de syv berørte lande i Trumps dekret medlem af FIFA. Iran har tre gange tidligere deltaget ved VM, mens Irak og Syrien endnu har debut til gode.

Men Ceferin lægger vægt på, at det naturligvis ikke kun bliver et problem for spillere.

- Det gælder naturligvis også fans og journalister. Det er VM - så de skal have muligheden for at komme til den uanset nationalitet, siger UEFA-præsidenten.

De interesserede værtslande til 2026 har indtil december 2018 til at indsende ansøgninger. Derefter vil FIFA træffe en afgørelse på kongressen i maj 2020.

Se også: Formel 1-stjerne går til kamp mod Donald Trumps mur

Se også: Trump-supportere banket af bøller, men så trådte MMA-kæmper til

Se også: Hovsa - OL-stjerne må godt tage hjem til USA

Se også: Tennisstjerner giver Trump fingeren

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere