Tusindvis fanget udenfor Parken - her er DBU's svar

Polakker med forkerte billetter var ifølge DBU årsag til de lange køer udenfor Parken før fredagens landskamp

Danske fans i massevis kunne ikke komme ind i Parken til VM-kval-kampen. Privatfoto
Danske fans i massevis kunne ikke komme ind i Parken til VM-kval-kampen. Privatfoto

Tusindvis af tilskuere nåede ikke ind til nationalsang og kampstart, da det danske fodboldlandshold fredag aften tog imod Polen hjemme i Parken.

Det ærgrer Dansk Boldspil-Union (DBU), der stod for at arrangere kampen.

- Det er hamrende ærgerligt og rigtig beklageligt, og vi er kede af det på tilskuernes vegne, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU om situationen.

De lange køer opstod ifølge Jakob Høyer, fordi et stort antal polakker havde købt billet til de danske fanafsnit i Parken.

Ifølge Det Europæiske Fodboldforbund, Uefas, regler, må udeholdets fans ikke se kampen fra hjemmeholdets fanafsnit til landskampe, og de mange polakker blev derfor afvist ved indgangen til stadion.

- Vi har tidligere på ugen sendt mails ud til de polske fans, der havde købt forkerte billetter, om, at de ville blive afvist.

- Det er alle dem, der bevidst har ignoreret den advarsel, der er skyld i, at rigtig mange gik glip af starten af kampen, siger Høyer.

En del af de ventende tilskuere nåede først ind på deres pladser, efter Danmark havde bragt sig foran 1-0 i det 16. minut. Kampen endte med en 4-0-sejr.

- Vi har fået at vide, at de fleste var kommet ind efter 25 minutter af kampen, kort efter det første mål, og det er selvfølgelig meget beklageligt, at de ikke fik hele kampen med, siger Høyer.

DBU har endnu ikke taget stilling til, om de mange fans, der ikke nåede ind til kampens start, kan forvente en form for kompensation.

- Først er vi nødt til at få en ordentlig afrapportering fra vores sikkerhedsfolk, så vi er sikre på, hvad der er sket, siger Høyer.

Afvist ved døren: Polske fans i kamp med politiet

Kaos før VM-brag: Tusinder fanget udenfor Parken