Tv-station jubler over ny turnering: Danskerne strømmede til skærmene

Discovery Networks Danmark har haft gode seertal til kampene i Nations League og er glade for, at ligegyldige venskabskampe i stigende grad hører fortiden til

Det danske landshold vandt sin Nations League-gruppe, og det giver en ekstra EM-chance. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det danske landshold vandt sin Nations League-gruppe, og det giver en ekstra EM-chance. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skepsissen var stor, da UEFA introducerede Nations League, men det nye format har høstet mange sejre.

Der har været adskillige interessante, intense landskampe i dette efterår, og det har været tydeligt, at der modsat venskabskampe har været noget på spil for landsholdene.

Stjernerne har spillet, og reserverne er blevet ude på bænken. Det har givet bedre kampe, og seerne har belønnet de tv-selskaber, der har rettighederne.

Herhjemme har 558.000 seere i snit fulgt det danske landshold i Nations League.

Det tal er højere end nogen venskabskamp, som Kanal 5 har vist gennem tiderne, så tilfredsheden er stor hos Discovery Networks Danmark, der har rettighederne til Nations League og også EM-kvalifikationen.

- Danskerne har i den grad taget Nations League til sig. Det er vi selvfølgelig glade for. Det er et helt nyt format både for os, spillerne og publikum, men alle har taget turneringen og muligheden for at vinde EM-billetter på en ny måde alvorligt.

- Over hele linjen har vi set engagerede landshold, og fans og seerne har været med hele vejen, siger Anders Antonsen, nordisk sportschef og COO i Discovery Networks Danmark.

Discovery-ekspert Flemming Povlsen hilser på Christian Eriksen før landsholdets træning i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Discovery-ekspert Flemming Povlsen hilser på Christian Eriksen før landsholdets træning i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Danmark vandt sin gruppe og sikrede dermed DBU ti mio. kr. i ekstra indtægter. Ydermere får Åge Hareides mandskab en ekstra mulighed for at komme til EM-slutrunden i 2020.

Skulle de rød-hvide ikke kvalificere sig i første omgang, vil de være blandt de fire hold fra 'League B', der i foråret 2020 slås om én ekstra EM-billet.

Derfor kan gruppesejren vise sig at få betydning, og det er en væsentlig forklaring på de stigende seertal.

- Jeg tror roligt, at man kan slå alle forventningerne om en række sløve venskabskampe til jorden. Der har virkelig været meget på spil. Både penge, prestige og EM-billetter.

- Det er jo ikke kun Danmarks kampe, der har været interesse for. Især de stærke gruppers kampe har der været interesse for. Og det bliver ekstra spændende om to år, når Danmark er med oppe i det allerbedste selskab i Nations League, siger Discovery Networks Danmarks COO, Anders Antonsen.

Næste opgave for Danmark er EM-kvalifikationen, der starter til foråret.

2. december trækkes der lod i Dublin, og her finder Åge Hareide & co. ud af, hvem der står i vejen for en dansk EM-deltagelse i sommeren 2020.

Alt andet end en plads ved slutrunden vil være en stor skuffelse for et dansk hold, der har glemt, hvordan det er at tabe fodboldkampe.

- Der er ingen tvivl om, at Nations League har haft høj prioritet for spillerne. De har taget ejerskab og rakt ud efter både gruppesejr og avancement til det fine selskab i gruppe A næste gang.

- Det danske hold er vokset de seneste måneder. De er fløjet ind i Nations League på vingerne af en stærk VM-slutrunde. Vi kan godt tillade os at have forventninger til fortsættelsen, siger den tidligere landsholdskæmpe Flemming Povlsen, der er ekspert hos Discovery.

Landsholdsfodbold - 20. nov. 2018 - kl. 18:22 Fans raser over danske vagter: 'En absolut skændsel'

Se også: Liverpool vilde med danske Thomas: Stærke resultater giver ny aftale

Karlo Bartolec kan blive det næste stjerneskud, der flyver fra Superligaen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Millionerne vælter ind: Han bliver klubbens næste kongesalg

- Jeg ramler sammen med deres målmand og er uheldig. Jeg ved ikke, hvad jeg som forsvarsspiller lavede helt fremme, siger Michael Schjønberg, der kort efter mesterskabet med Kaiserslautern i 1998 brækkede benet og glippede et muligt skifte til Real Madrid. Foto: Erik Kragh Sport og Spil Real Madrid ville have ham – og så brækkede han benet

22 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen