Annonce:
Annonce:

Tyrkiet presser på: Supertalent vælger Danmark

Selv om det tyrkiske fodboldforbund er ivrig efter at få Zidan Sertdemir til at stille op for Tyrkiet, er teenageren dedikeret til de danske landshold

Zidan Sertdemir i aktion for Leverkusen i en testkamp. Foto: Christopher Neundorf via www.ima/Ritzau Scanpix
Zidan Sertdemir i aktion for Leverkusen i en testkamp. Foto: Christopher Neundorf via www.ima/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er ikke mange måneder, siden Zidan Sertdemir rendte rundt og spillede U19-fodbold i FC Nordsjælland, men siden er det gået stærkt.

Han blev solgt til Bayer Leverkusen i sommer for et millionbeløb, og i weekenden var han med på bænken, da førsteholdet mødte Bayern München.

Sertdemir beskrives som en af de mest lovende danske spillere i årgang 2005, og hvis hans udvikling i Leverkusen fortsætter i samme tempo, går der næppe mange år, før han ikke kun er aktuel for U-landsholdene men også for Kasper Hjulmands A-landshold.

Den blot 16-årige midtbanemand har dog tyrkiske rødder, og det tyrkiske fodboldforbund har aktivt forsøgt at overtale familien Sertdemir til, at sønnike skal skifte fodboldmæssigt tilhørsforhold.

Annonce:

- De har kontaktet mig et par gange gennem et stykke tid nu, men mit svar var kort og kontant, at det var her, han skulle fortsætte. Vi føler os mere hjemme her. Selv om de selvfølgelig ikke er tilfredse med vores beslutning, siger Zidan Sertdemirs far, Bilbay Sertdemir, til tipsbladet.dk.

- Det har selvfølgelig også været en svær beslutning for os. Men tanken, at vi skulle vælge Danmark, er ikke lige opstået; den har altid været der. Siden han har været en lille knægt, har han altid tænkt, han skulle spille for Danmark.

Zidan Sertdemir har spillet fire U16-landskampe og to U17-landskampe for Danmark. Ifølge hans far er der mange gode grunde til, at valget er faldet på de danske landshold.

- Han er født og opvokset der, og det danske forbund har været med til at udvikle ham, og derfor synes vi også, vi skylder dem, at han spiller for dem, siger Bilbay Sertdemir, der samtidig påpeger, at dansk landsholdsfodbold står stærkt, og at Sertdemir kender A-landstræneren fra FC Nordsjælland.

Annonce:

- Det er i fremgang, og det er et ønske for ham at spille for det danske landshold, for han føler sig mere hjemme der. Vi kender også Kasper Hjulmand, og han kender os. Hele landsholdsregiet i Danmark kender os, og vi kan også mærke på Flemming Berg (talentudviklingschef i DBU, red.), at der er stor tiltro til Zidan. Det har vi også omvendt til dem. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle skifte til Tyrkiet, selv om familien kommer fra Tyrkiet, når Danmark har været med til udvikle ham.

Zidan Sertdemir er ikke bundet til Danmark, før han har optrådt for A-landsholdet. Derfor kan han i princippet vælge Tyrkiet på et senere tidspunkt, men det ligger ikke i kortene.

- Det danske landshold er helt klart vores førsteprioritet. Han har ikke på nogen måder tanker om at vælge det tyrkiske landshold. Selv om de måske bliver sure, har vi truffet beslutningen. Vi kan mærke, der er tillid til og tro på Zidan fra de danske landshold, siger Bilbay Sertdemir.

U17-landsholdet har ikke programsat flere kampe i 2021. Til gengæld spiller U19-landsholdet to venskabskampe mod Portugal i november.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: