Annonce:
Annonce:

Tyskerne presser Olsen: Skal Vestergaard spille for os?

Den danske landstræner valgte noget overraskende at se bort fra formstærke Jannik Vestergaard til de kommende landskampe. Og nu spekulerer tyske journalister i, om midtstopperen måske stiller op for Joachim Löw i stedet

Jannik Vestergaard imponrerer i Bundesligaen - men Morten Olsen ser stadig bort fra den stærke midtstopper. (Foto: Lars Poulsen)
Jannik Vestergaard imponrerer i Bundesligaen - men Morten Olsen ser stadig bort fra den stærke midtstopper. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der er ikke nogen tvivl om, at det danske landshold er godt besat på midtstopper-positionen.

Daniel Agger, Simon Kjær, Andreas Bjelland og Jores Okore udgør et stærkt kvartet for de rød-hvide, og flere unge talenter som Frederik Sørensen og Jannik Vestergaard banker også kraftigt på.

Op til de to landskampe mod Albanien og Armenien måtte Bjelland og Okore dog melde fra på grund af skader, og derfor var det ventet af flere eksperter, at Jannik Vestergaard med sikkerhed ville få en plads i truppen.

Agent fastslår: 100 procent sikkert at dansk profil bliver i Werder

Annonce:

Vestergaard var anfører på det danske U21-landshold ved EM i Tjekkiet, hvor han som den eneste dansker kom på turneringens hold. Den 23-årige midtstopper har også imponeret stort i Werder Bremen siden skiftet fra Hoffenheim i vinter, og senest blev han også matchvinder for sin klub, da Bremen vandt 2-1 over Champions League-deltagerne fra Gladbach.

Men det er ikke noget, der har imponeret landstræner Morten Olsen.

Han valgte nemlig at se bort fra Vestergaard -  ad to omgange. Først udtog han FCM-duoen Kian Hansen og Erik Sviatchenko til den danske trup, og siden hen blev Andreas Christensen efterudtaget, da Nicolai Boilesen måtte melde afbud med en knæskade.

Olsens forbigåelse af Vestergaard har fået de tyske medier til at spekulere i, om Vestergaard ville være interessant for det tyske landshold. SportBild gør ihvertfald i en artikel i dag opmærksom på, at Vestergaard har en tysk mor, og da han endnu ikke har optrådt for det danske landshold i en betydningsfuld kamp, har Joachim Löw muligheden for at udtage den stærke Bremen-spiller.

Ikke god nok til Olsen: Megabud på Jannik Vestergaard

Olsens svar til Vestergaard: Du skal nok få dine kampe

Vestergaard har ikke kommenteret dette, men han undrer sig meget over Olsens valg.

Annonce:

- Som professionel må jeg selvfølgelig acceptere beslutningen. Men jeg er skuffet! Jeg må tage arbejdshandskerne på og knokle videre, så jeg kan udvikle mig mere, siger han til SPORTBild.

Bremens nummer syv har været en af sit holds bedste i denne sæson, og han kom da også på ugens hold hos det ansete fodboldmagasin Kicker efter seneste Bundesliga-runde.

Vestergaard forbigået igen - Olsen efterudtager stortalent

Werders sportschef Thomas Eichin kan sagtens forstå Vestergaards skuffelse.

- Jannik spiller fantastisk for tiden, og han er en vigtig spiller på vores hold, siger han til SportBild.

Vestergaard har i et tidligere interview med tv2.dk udtalt, at han også føler sig tysk.

- Det er klart, at jeg bliver præget af det miljø, jeg bevæger mig i. Og i og med, at jeg er tysk, er det nærliggende, at jeg også føler mig mere tysk, jo mere jeg bevæger mig hernede, sagde han i maj 2013 og tilføjede:

- Jeg skal da ikke lægge skjul på, at jeg også kunne forestille mig at spille for Tyskland.

Annonce:

Vestergaard har spillet tre A-landskampe for Danmark, men det har alle været venskabskampe. Dermed er han ikke bundet til det danske landshold endnu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: