Tyskland rystet efter dansk EM-sensation: Nu kan det få store konsekvenser

Efter den sensationelle danske sejr over Tyskland ved EM for kvinder, er de mangedobbelte, tyske europamestres træner i alvorlig fare for at blive fyret

Der var tårer og skuffelse fra den tyske landstræner i kvindefodbold, efter favoritterne sensationelt blev besejret af Danmark i EM-kvartfinalen. Foto: All Over Press.
Der var tårer og skuffelse fra den tyske landstræner i kvindefodbold, efter favoritterne sensationelt blev besejret af Danmark i EM-kvartfinalen. Foto: All Over Press.

Lille bitte Danmark kan være 'skyld' i, at en af kvindefodboldens mest succesrige trænere får en fyreseddel.

Det står klart, efter Danmark helt sensationelt slog turneringens helt store favoritter fra Tyskland, som har vundet EM vanvittige seks gange i træk, med 2-1. En sejr, som sendte Tyskland ud allerede i kvartfinalen.

Det fik tyskernes succestræner Steffi Jones til at bryde ud i gråd og tørre øjnene med et lommetørklæde efter slutfløjtet og nederlaget mod Danmark.

Nu skriver tyske Bild så, at fodboldstormagtens øjeblikkelige træner kan være på vej mod en fyringsseddel efter det skuffende exit fra EM. Det sker under overskriften 'Nu skælver Jones i sit job'.

Dårlig præstation
Mediet hæfter sig ved, at træneren ikke fik nogen klar opbakning fra det tyske fodboldforbunds (DFB) chef efter nederlaget til Danmark. Her var præsident Reinhard Grindel ude med en besked på Facebook omkring nedturen. Og der var ingen umiddelbar opbakning til træneren at spore.


- Vi er selvfølgelig alle meget skuffede over det tidlige exit for vores kvindelige landshold og frem for alt over den dårlige præstation, som vores hold har vist mod det danske hold i dag. Alt var ikke skidt for os ved det her Europamesterskab. Vi vil nu i fred og ro, uafhængigt af den nuværende frustration over nederlaget, analysere med alle omkring holdet, og overveje, hvad der skal gøres, så vores kvinder igen kan bygge videre på tidligere succeser, skriver Reinhard Grindel.

Steffi Jones forsøgte at opmuntre sine spillere mod Danmark, men lige lidt hjalp det. Tyskerne tabte til de danske miniputter, som nu er i semifinalen. Foto: All Over Press.
Steffi Jones forsøgte at opmuntre sine spillere mod Danmark, men lige lidt hjalp det. Tyskerne tabte til de danske miniputter, som nu er i semifinalen. Foto: All Over Press.
 

Skuffelsen er stor
Der nævnes altså intet om, at forbundschefen har Jones' ryg. Samtidig linker chefen til en artikel med netop Jones, der fortæller om den store skuffelse over nederlaget til Danmark. Hvad dét skal betyde er til fri fortolkning.

Jones, der selv har spillet på det tyske landshold fra 1993-2007, har kun stået i spidsen for landsholdet i godt et år, og nu kan det altså være slut.

- Vores vilje til at vinde var ikke så stor som danskernes. Selvfølgelig er skuffelsen meget stor nu, sagde Jones umiddelbart efter kampen, hvor hun også  kommenterede mulighederne - eller mangel på samme - for at fortsætte som træner for Tysklands fodboldkvinder:

- Min egen motivation er der. Men beslutningstagerne sidder i Det Tyske Fodboldforbund. Og vi vil helt sikkert sidde sammen i løbet af de næste par dage og tale sammen. Så må vi se, hvordan det går.

I EM-semifinalen møder de danske dynamitkvinder Østrig. Den kamp spilles og transmitteres live på eb.dk torsdag klokken 18.00.


Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

Danske EM-kvinder snydt: Troede den var hjemme

Afgjort på straffe: Her er Danmarks modstander i EM-semi

Dansk EM-helt afslører: Jeg er bange for at heade

Tårerne trillede efter triumf: 'Det er så sindssygt!'

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.