Tyskland videre efter VAR-hjælp

De tyske fodboldkvinder er klar til kvartfinalen ved VM i Frankrig efter en 3-0-sejr over Nigeria.

De tyske fodbold-kvinder er videre til kvartfinalen efter sejr over Nigeria. Foto: Jean-Pierre Clatot/AFP/Ritzau Scanpix
De tyske fodbold-kvinder er videre til kvartfinalen efter sejr over Nigeria. Foto: Jean-Pierre Clatot/AFP/Ritzau Scanpix

Tysklands fodboldkvinder sikrede sig lørdag en plads i kvartfinalerne ved VM i Frankrig.

Det skete, da de besejrede Nigeria med 3-0 i ottendedelsfinalen foran 18.000 tilskuere på Stade des Alpes i Grenoble i det sydøstlige Frankrig.

Men tyskerne fik undervejs hjælp fra VAR (Video Assistant Referee), før sejren var i hus.

Efter en relativ lige start på kampen, trådte favoritterne fra Tyskland i karakter, og 20 minutter inde i kampen gav det pote.

Pernille Harders holdkammerat i Wolfsburg Alexandra Popp headede bolden i mål efter et flot udført hjørnespark fra Lina Magull.

Men dommeren valgte at se episoden igennem på video, da to tyske spillere ifølge nigerianerne blokerede målmand Chiamaka Nnadozies udsyn.

Målet blev godkendt, og dermed kunne Popp fejre scoringen i sin landskamp nummer 100 for Tyskland.

Kort efter var VAR igen på spil. Nigerias forsvarsspiller Evelyn Nwabuoku missede et forsøg på at sparke bolden ud af eget felt, og i stedet ramte hun Magull på knæet med støvlen.

Efter en tur på sidelinjen dømte dommeren straffespark, som Sara Däbritz sikkert omsatte til mål.

Anden halvleg blev en jævn kedelig affære, hvor Nigeria forsøgte at skabe lidt spænding, men aldrig for alvor fik chancen mod de stærke tyskere.

I stedet scorede Lea Schüller med otte minutter tilbage af kampen sit første mål i slutrunden og cementerede sejren efter en stor fejl i det nigerianske forsvar.

Tyskland, der tidligere har vundet VM i 2003 og 2007, skal i kvartfinalen møde Sverige eller Canada. De to hold spiller ottendedelsfinale mandag.

Se også: Topforvirrende scenarie: Sådan gør Danmark

Se også: Dårligt for Danmark: Vanvittig målfest afgjort af gigantisk drop

Se også: Uruguay kæmper sig til uafgjort efter ny VAR-kontrovers

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere