U21-landsholdet skuffer i åbning: Dansk mål-forbandelse

Danmark U21-drenge var tæt på at tabe sin første kvalifikationskamp på hjemmebane i syv år

Kenneth Zohore havde Danmarks eneste afslutning inden for målrammen (Foto: Claus Bonnerup)
Kenneth Zohore havde Danmarks eneste afslutning inden for målrammen (Foto: Claus Bonnerup)

Er de rød-hvide simpelthen ramt af en decideret mål-forbandelse?

Spørgsmålet rejser sig efter Europas mest målfarlige U21-landshold her til aften åbnede EM-kvalifikationen med en regulær nullert på hjemmebane mod Wales.

Og Danmark var umådeligt tæt på at indlede EM-kvalen med det første gruppe-nederlag på hjemmebane i syv år, da Wales' Thomas O'Sullivan kort før tid afsluttede lige forbi på en omstilling, da anfører Lasse Vigen Christensen dummede sig oppe foran gæsternes felt.

Nytiltrådte U-21-landstræner Niels Frederiksen valgte overraskende at smide målvarme Kenneth Zohore på bænken fra start. I stedet fik FCN's Marcus Ingvartsen chancen fra start, og selv om han arbejdede ihærdigt, så var han alt for ofte ikke til stede inde foran målet i den gode indledning, hvor Danmark var massivt dominerende.

Se også: Pillet ud i Portugal: Nu svarer Eriksen igen på kritik

Nu blev det ikke til andet end et par behjertede forsøg fra Christian Nørgaard, men som halvlegen skred frem, så fik waliserne mere styr på det. Danmark var ganske enkelt ikke flittige nok til at få afsluttet angrebene, og det lurede gæsterne som kampen skred frem.

Reelt var det kun højrekanten med Frederik Holst og Andrew Hjulsager der skabte problemer, mens talentfulde Lucas Andersen på den modsatte kant var en massiv skuffelse.

Så efter gode 20 minutter fra Danmark, så endte kampen med at være totalt lige. Og det var faktisk først, da Kenneth Zohore kom ind midt i anden halvleg, at Danmark begyndte at ligne et hold, der gik efter sejren.

Se også: Danmark slipper for fransk angrebsstjerne i Parken

OB-angriberen havde faktisk Danmarks eneste afslutning inden for rammen blot ti sekunder efter han blev skiftet ind. Og Kenneth Zohore endte kampen som Danmarks flittigste afslutter, hvilket siger en del om en kamp, hvor der blev nørklet lidt for meget.

Derfor var 0-0 i sidste ende heller ikke noget overraskende udfald, men resultatet ærgrer den nye U21-landstræner Niels Frederiksen.

- Vi spiller i perioder, som vi gerne vil og skaber også nogle chancer, men vi var ikke dygtige nok til at udnytte de chancer, vi fik. Vi skulle have afsluttet en del mere, siger han til DR Sporten efter kampen.

De manglende afslutninger var også et emne i omklædningsrummet i pausen for den nye chef og hans assistent Henrik Clausen.

- Det snakkede vi også om i pausen, at vi skal sparke på mål, når vi har muligheden, siger Niels Frederiksen, som følte at spillerne ofte tog et træk for meget i stedet for at sparke på mål.

23 kommentarer
Vis kommentarer