U21-landstræner udtager ungt hold til EM

10 af de 23 spillere i truppen til U21-EM i marts er unge nok til også at deltage ved næste U21-EM

U21-landstræner Albert Capellas fik en lufttur i efteråret, da EM-billetten var sikret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
U21-landstræner Albert Capellas fik en lufttur i efteråret, da EM-billetten var sikret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når det danske U21-landshold deltager ved EM-gruppespillet i slutningen af marts, bliver det med ti spillere, der er unge nok til at deltage ved det efterfølgende U21-EM også.

Det fremgår af den U21-landsholdstrup, som Albert Capellas mandag har udtaget til det forestående EM-gruppespil i Slovenien og Ungarn. Danmark spiller sine kampe i Ungarn.

Spanieren har udtaget et ungt hold, som skal forsøge at skaffe Danmark succes ved EM.

- I vores trup er der både et par nye navne og hele ti spillere, der også kan være med på det næste U21-landshold. Det er flot og siger meget om det talentarbejde, der foregår i Danmark i øjeblikket, siger Albert Capellas.

Alle spillere født efter 1. januar 2000 kan også være med i den næste U21-generation.

Blandt de meget unge spillere er Vejles angrebstalent Wahid Faghir, som med sine blot 17 år formentlig bliver blandt de yngste til slutrunden.

Han er en af tre potentielle U21-landsholdsdebutanter i truppen. De andre er Nikolai Baden Frederiksen, som for tiden er udlejet fra Juventus til WSG Tirol i Østrig, samt Brøndby-reservemålmanden Mads Hermansen.

Albert Capellas kan skifte ud i truppen helt frem til Danmarks første kamp i gruppespillet. Det skyldes, at der er ligakampe blot fire dage inden åbningen på gruppespillet. Det rammer eksempelvis alle superligaspillerne i truppen.

FC København-talentet Mohamed Daramy er udtaget, selv om han søndag udgik med en skade i sit holds kamp mod FC Midtjylland.

- Jeg har haft kontakt med den medicinske stab i FCK, og vi forventer, at han bliver klar, siger Albert Capellas.

Spanieren må til gengæld se bort fra Andreas Skov Olsen, Jonas Wind og Mikkel Damsgaard, der har alderen til at spille U21-EM, men er udtaget til A-landsholdets VM-kvalifikationskampe.

- Jeg vil gerne undskylde til Albert Capellas for at tage nogle af hans spillere. Det er vildt uheldigt, at der er en U21-slutrunde, samtidig med at der er gældende kampe for A-landsholdet.

- Jeg kunne godt tænke mig at se de tre spillere til en U21-slutrunde. Men de tre vigtigste kampe er A-landsholdets VM-kvalifikationskampe, og derfor er de udtaget hos os, siger Kasper Hjulmand.

U21-slutrunden skulle egentlig være afviklet i juni, men turneringen er blevet splittet op og har fået nye spilledatoer, da EM for A-landshold er blevet flyttet fra 2020 til 2021.

Derfor består U21-EM af et gruppespil i marts, mens knockoutfasen afvikles i perioden 31. maj-6. juni.

På den måde når U21-EM at blive færdigspillet før A-landsholdenes EM-slutrunde, og potentielt kan spillere med den rette alder deltage i begge slutrunder.

I EM-gruppespillet skal Albert Capellas' mandskab møde Frankrig, Island og Rusland.

- I kender mig. Vi tager en af kamp ad gangen, og vi kommer til at have lige meget respekt for alle tre modstandere, siger han.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.