Afsløring: Her U21-heltenes EM-bonus

Hver spiller kan hæve beskedne 122.000 kr., hvis Danmark går hele vejen ved U21-EM

For Jannik Vestergaard udløser EM-triumfen peanuts i forhold til, at han tjener 11 mio. kr. om året i Werder Bremen. EM-guld udløser blot 122.000 kr. til hver spiller. (Foto: Lars Poulsen)
For Jannik Vestergaard udløser EM-triumfen peanuts i forhold til, at han tjener 11 mio. kr. om året i Werder Bremen. EM-guld udløser blot 122.000 kr. til hver spiller. (Foto: Lars Poulsen)

Danmark er i semifinalen ved U21-EM og alle fodboldglade danskere taler lige nu om Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer og Rasmus Falk.

Vi er næsten kommet på fornavn med de unge, smilende og glade knægte.

Talenter, der i sandhed har tændt fodboldfeberen i Danmark.

Men det er også en generation, hvor det ikke er pengene, der driver lysten til at skabe resultater på den store, internationale scene.

For med spillere på kontrakter i Bayern München, Ajax, Chelsea og Werder Bremen står der millioner på den årlige løncheck hos både Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard.

U21EM U21-optur: Kan talenterne løfte A-landsholdet?

Finaleplads udløser 35.000 kr.
Bonussen for at skabe dansk succes ved EM er begrænset for spillerne. Der bliver til et par gode ferier, men der er ikke tale om store

Ekstra Bladet kan således løfte sløret for, hvor stor den bonus er, som spillerne har i udsigt for at spille ved U21-EM.

Pladsen i semifinalen og OL-billetten betyder, at spillerne allerede er sikret et beløb på 37.000 kr. hver for de tre kampe. 

Bonussen har været skruet sådan sammen, at der bliver betalt 25.000 kr. til hver spiller for pladsen i semifinalen. Derudover kommer en bonus på 4000 kr. pr. mand for de tre gruppekampe, der sikrede OL-billetten. Det giver foreløbig en indtægt på 37.000 kr.

Hvis Danmark sikrer sig pladsen i finalen næste tirsdag får hver spiller yderligere 35.000 kr. Hvis Højbjerg & Co. siden vinder EM-finalen og kan kalde sig europamestre ryger der yderligere 50.000 kr. ind på hver spillers konto.

Altså en samlet gevinst til hver af de 23 spillere på 122.000 kr. for en samlet triumf i Tjekkiet.

Aftalen om bonus til U21-spillerne blev forhandlet på plads i foråret i forbindelse med de komplicerede forhandlinger, hvor der var en voldsom konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne. På trods af, at beløbet er beskedent er det et enormt fremskridt for spillerne, at der er kommet en aftale om slutrunde-bonus på plads.

Nicolai Brock-Madsen og Jannik Vestergaard i en afslappet snak efter et af mange træningspas i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Det tjener U21-stjernerne

Næsten otte gange så meget
Der er enorm forskel på, hvad DBU kan betale for spillerne på U21-landsholdet og A-landsholdet. Men det hænger nøje sammen med, at DBU får meget større indtægter ved at deltage ved de store slutrunder.

Yussuf Poulsen i blændende humør under træningen i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Mønsterbryderne

Når U21-landsholdet spiller EM betaler UEFA for hotel og transport, men derudover er der ikke et stort millionbeløb ved siden af, som DBU kan sætte til side.

DBU tjente således 18 mio. kr. på EM-deltagelsen i 2012 i Polen og Ukraine. Spillerne fik alene 800.000 kr. hver for at stille op til de tre indledende kampe. Hvis de havde gået hele vejen og vundet EM, havde det udløst tre mio. kr. pr. spiller.

Til sammenligning fik spillerne fra EM-triumfen i 1992 hver et beløb på 300.000 kr. for titlen.

U21-landsholdet i højt humør. NU gælder det EM (Foto: Lars Poulsen) U21EM Gyldent talentkuld: Så vigtig er hver enkelt for EM-succes

Enorm svensk glæde, da scoringen er en kendsgerning. (Foto: AP) U21EM Nu igen: Italien raser over EM-exit

 TV: Se målene, der sendte Sverige videre og Italien ud herunder

Ekstra Bladet talte med træner Jess Thorup og spillerne Rasmus Falk og Yussuf Poulsen efter kampen mod Serbien:4 kommentarer
Vis kommentarer