AGF leverede U21-bomben

De færreste havde regnet med at se Jens Jønssons navn i U21-EM-truppen - ikke mindst ham selv

Jens Jønsson glæder sig helt vildt over at skulle til U21-EM. Det havde AGF'eren ikke lige regnet med. (Foto: Lars Poulsen)
Jens Jønsson glæder sig helt vildt over at skulle til U21-EM. Det havde AGF'eren ikke lige regnet med. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Jens Jønsson satte sig foran tv’et mandag med samme entusiasme, som skulle han have et los i løgene.

AGF’eren har i flere omgange i realiteten afskrevet sine muligheder for at komme med til EM-slutrunden for U21-landshold.

Men da Jess Thorup læste sine 23 navne op, så dukkede Jens Jønsson op som den helt store overraskelse. Den arbejdsomme defensivmand blev foretrukket frem for stjernenavnet Lucas Andersen. Og så fik Jens Jønsson andet at fejre end oprykningen til Superligaen.

- Jeg har selvfølgelig haft et kæmpehåb om at komme med. Men jeg vidste jo godt, at konkurrencen var kæmpestor, så jeg forventede ikke noget, fortæller en glad Jens Jønsson til Ekstra Bladet.

- Det var en sindssyg følelse, da jeg hørte mit navn nævnt. Jeg anede ingenting på forhånd, og jeg kunne ikke gøre andet end at gå rundt og ryste på hovedet.

Ajax-profil vraget til EM

- Men når jeg tænker over det, så er det nok til min fordel, at jeg kan dække to-tre pladser på holdet. Og så kender jeg min plads på holdet. Jeg ved godt, at jeg nok ikke er udset til en startplads, men derfor skal jeg nok sørge for at give landstræneren noget at tænke på, siger AGF’eren, der primært er udset til at spille på den defensive midtbane.

- Jeg har været klar over rigtig længe, at jeg skulle have Jens Jønsson med, fortæller Jess Thorup.

- Jens har noget, som kan vise sig rigtig vigtigt for det her hold i forhold til en slutrunde. Han kender sin rolle, og derfor har han længe været inde i billedet. Det er klart, at Christian Nørgaard også er kommet ind i billedet, og han kan også spille defensivt, men han er primært et alternativ til Lasse Vigen Christensen, siger landstræneren.

Foråret fik Nørgaard til EM

Jens Jønsson skænker det ikke mange tanker, at Lucas Andersen til gengæld sidder skuffet tilbage som vraget.

- Det er egentlig underordnet, hvem det sker på bekostning af. Jeg ville unde enhver den her oplevelse, og jeg glæder mig bare over, at det bliver mig der får muligheden, siger Jens Jønsson, der paradoksalt nok er gammel holdkammerat med truppens eneste Ajax-spiller, Viktor Fischer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+