Ajax-profil vraget til EM

Lucas Andersen fra Ajax er vraget til EM – Jens Jönsson fra AGF er overraskelsen

Her forklarer Jess Thorup det svære fravalg

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Der var en stor overraskelse i U21 truppen til EM, da Jess Thorup satte navne på de 23 spillere.

U21-landstræneren har højst overraskende set bort fra Lucas Andersen fra Ajax. Han er ikke med i den endelige trup.

- Jeg har talt med Lucas og forklaret ham situationen. Vi kan ikke spille kun med offensive spillere til EM, begrunder Jess Thorup.

En lårskade truer med at ødelægge Jonas Knudsens drøm om U21 EM i Tjekkiet (Foto: AP) U21EM Esbjerg-forsvarer urolig for U21 EM

Den store overraskelse i truppen er Jens Jönsson fra AGF. Han har spillet en del i det centrale forsvar hos AGF, men skal sandsynligvis bruges på den defensive midtbane ved EM, hvis han altså får spilletid.

- Jens kender sin rolle på holdet. Han ved godt, at han formentlig ikke er førstevalg. Han kan spille 6ér og der kan måske blive kampe, hvor vi skal spille med to på den position, fastslår Jess Thorup, der har Andreas Christensen fra Chelsea som førstevalg til positionen.

Mads Hvilsom har ikke spillet den store rolle på vejen mod U21 EM. han er på vippen til U21 truppen. Han figurerer ikke i Ekstra Bladets trup, men først mandag ved vi om han kommer med, når Jess Thorup offentliggør sine 23 spillere. (Foto: Polfoto) Superligaen Her er Danmarks EM-håb: Superliga-topscorer på vippen

For Jess Thorup vil et succeskriterium være at komme videre fra gruppen og derved i semifinalen ved EM. Hvis den mission lykkes bliver det første gang, at et dansk U21 mandskab kommer videre fra gruppen. I 2006 og i 2011 røg holdet ud allerede i det indledende puljespil.

Jess Thorup valgte at offentliggøre sin trup i Brøndbys klubhus mandag eftermiddag, hvor der ikke var andre store overraskelser.

Her offentliggjorde landstræneren, at der ikke var plads til Ajax-profilen

27 kommentarer
Vis kommentarer