Bordinggaard svarer på hård U21-kritik

Den afgående U21-landstræner Keld Bordinggaard svarer igen på den kritik, der kom efter Danmarks EM-exit

Keld Bordinggaard har været under beskydning under og efter EM. (Foto: Lars Poulsen)
Keld Bordinggaard har været under beskydning under og efter EM. (Foto: Lars Poulsen)

Det var skuffende, at Danmark røg ud af U21-EM allerede efter det indledende gruppespil, og den afgående landstræner Keld Bordinggaard måtte lægge ører til hård kritik efter den tidlige exit på hjemmebane.

Bordinggaard svarer nu igen på kritikken i et åbent brev til Berlingske, som især er rettet mod avisens sportsredaktør, Flemming Fjeldgaard, som har været en af de skarpeste kritikere i debatten.

- Det er en forudsætning i denne branche, at træneren accepterer kritik. Det gør jeg gerne. Åbent og imødekommende.

- Men det er ikke normalt, at en enkelt journalist sætter al sin troværdighed på spil i så personlige angreb, som er blevet mig til del efter vores exit ved dette U21-EM, skriver Keld Bordinggaard.

Minimum af research
- Med et minimum af research kunne du have beriget dine læsere med en indsigtsfuld kommentar om tingenes reelle tilstand og mine evner som træner.

- Og været kritisk over for mig og vores hold på en kompetent måde. Måske gad du ikke researche. Måske magtede du det ikke. Eller måske havde du en helt anden dagsorden, skriver han videre.

Som U21-landstræner har Bordinggaard stået i spidsen for de unge talenter i 43 kampe med 16 sejre, 5 uafgjorte og 22 nederlag som slutfacit.

Stikker snuden frem
- Aldrig før i historien har et dansk U21-landshold været matchet så hårdt, så ofte. Endda samtidig med, at vi indførte et helt nyt system og en helt ny spillestil. Og også sendte flere spillere op til A-landsholdet end nogensinde før.

- Men vi nåede altså stadig de overordnede målsætninger. Godt gået, ikke?, spørger han retorisk i brevet.

Flemming Fjeldgaard ønsker så vidt muligt at lade Bordinggaards ord stå for sig selv, men siger alligevel om angrebet:

- Jeg er helt bevidst om, at jeg kan risikere at møde kritik, når jeg selv stikker snuden frem. Keld har sine meninger om U21-slutrunden, og jeg har mine. Mine meninger er uændrede, siger sportsredaktøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer