Spaniens U21-drenge i stor triumf

De spanske U21-favoritter kan nu kalde sig Europamestre i fodbold

De nye europamestre jubler over 1-0-målet (Foto: PA)
De nye europamestre jubler over 1-0-målet (Foto: PA)

Det blev aldrig en sprudlende finale mellem Spanien og Schweiz' respektive U21-mandskaber. Dertil stod der for meget på spil.

Schweiz var meget påpasselige i forsvaret, og forsøgte at lukke ned for det spanske spil.

Det havde alpelandets drenge succes med, og derfor blev første halvleg en chancefattig affær, hvor spanierne aldrig rigtig fik den plads og tid til at spille deres spil.

Men fem minutter før pausen skete der endelig noget. På kampens vel nok første reelle chance, slog Spaniens venstre back Dídac Vila et fantastisk indlæg ind i feltet, hvor Ander Herrera dukkede op og headede bolden i kassen ved forreste stolpe. Herrera havde skabt pladsen til sig selv med et flot løb fra højre side.

Det var stillingen ved pausen.

Anden halvleg blev desværre ikke meget bedre. Schweizerne forsøgte med mere offensivt spil, men et indlæg som midterforsvareren Timm Klose var millimeter fra at få hovedet på og sende i nettet, var det tætteste de unge schweizere kom på målscoringen i dag.

Ti minutter før tid kom afgørelsen så. 40 meter fra mål tog Spaniens midtbanespiller Thiago Alcántara chancen, og den ellers så stærke schweiziske målmand Yann Sommer var kommet for langt ud. Bolden sejlede henover keeperen, og havnede i målet til en 2-0-føring.

Det lukkede kampen endeligt, hvor schweizerne derefter aldrig rigtig troede på, at de kunne komme tilbage i kampen.

De unge spanske fodboldspillere viser altså, at fremtiden er sikret for det allerede så succesrige 'rigtige' spanske fodboldlandshold.

0 kommentarer
Vis kommentarer