EM-chokket aflyst: Spanien på randen af exit

Ineffektive Spanien var et enkelt minut fra at tabe til Hviderusland - men to mål af Adrian reddede favoritterne

Jeffren i midten kom på banen og gjorde en forskel. Han lagde op til udligningen og slog sejren fast til 3-1. (Foto: Jens Dresling)
Jeffren i midten kom på banen og gjorde en forskel. Han lagde op til udligningen og slog sejren fast til 3-1. (Foto: Jens Dresling)

Favoritterne fra Spanien er klar til finalen ved U21-EM - men det var meget tæt på, at en sølle hviderussisk afslutning på mål på 90 minutter var nok til at nå finalen.

Men to gange dukkede Adrian Lopez op i feltet - første gang et enkelt minut før slutfløjtet - og dermed lukkede Deportivo La Coruna-angriberen ned for det, der lignede en hviderussisk EM-fest og startede Spaniens march mod 3-1 sejren.

I den forlængede spilletids 1. halvleg udnyttede Adrian et fremragende indlæg fra Mata og sikrede dermed sejren mod et dødtræt hviderussisk hold, der var ude af stand til at svare igen. Barcelonas Jeffren lukkede kampen med et brag af et langskud.

For hele kampen havde de forsvaret sig indædt mod de godt kombinerende - men håbløst ineffektive og uopfindsomme spaniere, som dog fortjente sejren.

Den var helt utroligt i fare i lang tid, da Dynamo Kiev-angriberen Andrei Voronkov efter 38 minutters spil med ryggen til mål og via stolpen fik sparket bolden i nettet bag De Gea.

Det var Hvideruslands eneste afslutning på mål i 90 minutter - og det var tæt på at være nok for Spanien, som trods 12 afslutninger i kampens ordinære spilletid ikke formåede at blive specielt farlige boldbesiddelsen taget i betragtning.

Spanien kastede få minutter før slutfløjtet flere folk ind i feltet, og med indskiftninger af Barcelonas Jeffren og Bojan, der er på vej til Roma, blev der lagt endnu mere pres på Hvideruslands beton-offensiv - som altså slog sprækker til sidst.

Spanien møder i finalen enten Schweiz, mens Hviderusland skal ud i en play off kamp mod Tjekkiet om en OL-plads.

Finalen spilles lørdag aften i Aarhus.

0 kommentarer
Vis kommentarer