Skuffet Eriksen: Jeg vil væk fra fodbold nu

Christian Eriksen kom ind på U21-holdet med drømme om OL-plads, men alt faldt til jorden med et brag mod Island. 'Nu vil jeg meget gerne væk fra fodbold', siger stortalentet

En meget skuffet Christian Eriksen efter nederlaget og EM-exiten. (Foto: Lars Poulsen)
En meget skuffet Christian Eriksen efter nederlaget og EM-exiten. (Foto: Lars Poulsen)

Han kom ind på U21-landsholdet i sidste øjeblik - og med Christian Eriksens indtog boblede optimismen pludselig. Nu var den kreative fodboldhjerne der - og måske kunne Danmark gøre noget stort på hjemmebane?

Lørdag aften var Christian Eriksen trods sin status som hollandsk mester og stamspiller på A-landsholdet med VM-erfaring lige så skuffet som de holdkammerater, for hvem EM-slutrunden var karrierens foreløbige højdepunkt:

- Selv om jeg først er kommet ind i truppen sent, er jeg lige så skuffet som de andre. Jeg står med samme følelse. Det er en bitter pille. Rigtig meget, siger Christian Eriksen, der havde drømt om mere.

Læs også: Dansk EM-flop - vi er færdige

- Forventningerne var store, også hos mig selv. Jeg havde glædet mig til chancen for OL, men den smed vi selv væk i aften.

Læs også: Knust Nicki Bille: Jeg er så ked af det

Nu venter nogle ugers sommerferie for den unge dansker, der har haft en lang sæson med VM sidste sommer og et gennembrud for Ajax dette forår. Og tankerne skal langt, langt væk fra fodbold:

- Jeg vil meget gerne væk fra fodbold nu. Det har været en meget lang sæson. Jeg er træt i kroppen, sagde Eriksen, som lige efter kampen til TV2 mere end antydede, at han ikke havde fået sat sit aftryk på turneringen, da han blev spurgt om, hvad han selv havde bidraget med.

- Et brændt straffespark og et mål på riposten. Ikke så meget mere, lød det fra Eriksen, der har fået fri fra træningen i Ajax frem til 11. juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer