Morten Olsen: Eriksen var for træt til EM

Christian Eriksen lange sæson er forklaringen på, at han fejlede ved U/21-EM, mener landstræner Morten Olsen

En skuffet Christian Eriksen efter nederlaget til Island lørdag aften. (Foto: Lars Poulsen)
En skuffet Christian Eriksen efter nederlaget til Island lørdag aften. (Foto: Lars Poulsen)

Batterierne var ganske enkelt for flade hos Christian Eriksen, da han tog del i den danske skuffelse ved U/21-EM. Og derfor spillede Ajax-stjernen ikke på sit vanligt høje niveau.

Sådan lyder konklusionen fra landstræner Morten Olsen, der kan se tilbage på en turnering, hvor det ikke lykkedes Eriksen og holdkammeraterne at spille sig videre fra det indledende gruppespil på hjemmebane.

- Det var tydeligt at se, at Christian Eriksen havde spillet for mange kampe i løbet af sæsonen. Han var træt. Han ville så gerne men kunne ikke, siger Morten Olsen til B.T. og fortsætter:

- Det er ikke nogen kritik af Christian, for vi kender alle hans enorme talent og potentiale. Men alle, der har trådt i et par fodboldstøvler, ved, hvordan det føles, når man simpelthen har spillet så meget i løbet af en lang sæson.

Læs også: Det tjener EM-spillerne

I den forgangne sæson har Christian Eriksen spillet en central rolle i sin klub Ajax' mesterskabssucces, og det har ifølge landstræneren tæret på den unge spillers kræfter.

Derfor kommer det heller ikke helt bag Morten Olsen, at Eriksen ikke spillede op til sit bedste under EM-slutrunden.

- Christian Eriksen bestemte, at han meget gerne ville være en del af EM-holdet. Men vi vidste også godt alle sammen, at muligheden lå for, at det ikke gik godt, forelå siger landstræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer