Her er EM's største stjerner

ekstrabladet.dk udpeger de fem spillere, der har været U21-EM's bedste indtil nu. Og bare rolig, der er en dansker med på listen

Nicolai Boilensen ligner fremtidens venstreback på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Boilensen ligner fremtidens venstreback på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)

AALBORG (ekstrabladet.dk): ’Stars of today – superstars of tomorrow’.

Der bliver ikke sparet på retorikken, når UEFA slår på tromme for den igangværende U21-slutrunde, der som bekendt spilles på dansk grund i disse dage.

Og selvom navne som Barcelona-profilen Sergio Busquets, de engelske Premier League-profiler Jack Wilshere, Andy Carrol og Micah Richards for ikke at nævne en vis dansk angriber, der til daglig tjener til føden som bænkevarmer hos Arsenal, alle har meldt afbud til turneringen, så byder kampene i Jylland stadig på en perlerække af de største talenter i europæisk fodbold.

ekstrabladet.dk har gjort status efter de første to runder og giver dig her et bud på de fem spillere, der har stjålet billedet indtil nu.

Og der oven i købet blevet plads til en enkelt spiller fra Keld Bordinggards mandskab, der senere lørdag jagter en plads i semifinalen i kampen mod Island i Aalborg:

Her er EM’s fem bedste spillere:

1. Javi Martinez, Spanien og Athletic Bilbao: Baskeren indtager rollen som styrmand på Spaniens midtbane med en autoritet, der indgyder respekt.

Han har som balancespiller ansvaret for at binde kæderne sammen hos storfavoritterne. Det har han gjort med præstationer, der klart demonstrerer, hvorfor han var en del af det spanske landshold, der sidste år sikrede sig VM-guld i Sydafrika.

EM’s suverænt bedste spiller indtil nu.

2. Nicolai Boilesen, Danmark og Ajax: For blot et par måneder siden var der ikke mange – hverken i Danmark eller i resten af fodbold-Europa, der havde hørt om venstrebacken.

Så bed den tidligere Brøndby-spiller sig fast i Ajax’ startopstilling, hvilket fik Keld Bordinggaard til at gribe telefonen. Under EM-slutrunden har Boilesen imponeret alt og alle med et spil, hvor hans teknik, spilforståelse og offensive kvaliteter har overstrålet holdkammeraterne – også klubkollegaen Christian Eriksen.

Det er kun et spørgsmål om tid, før Morten Olsen indkalder stortalentet, mon ikke det bliver allerede mod Skotland efter sommerferien.

3. Xherdan Shaqiri, Schweiz og FC Basel: Igen et navn, som kun de færreste havde hørt om før EM.

Shaqiri har været schweizernes stærkeste kort i de første kampe og bringer - næsten - tankerne i retning af superstjernen Lionel Messi, når han fra sit udgangspunkt på højrekanten trækker ind i banen på jagt efter afslutninger og stikninger til holdkammeraterne.

Klubber som Liverpool og AS Roma har allerede meldt sig ind i jagten på hans underskrift.

4. Thiago Alcantara, Spanien og FC Barcelona: Den offensive midtbanespiller med den imponerende teknik er allerede begyndt at trænge sig på i stjernevrimlen på Camp Nou, hvor det i den forløbne sæson blev til adskillige kampe på verdens bedste klubhold.

Mens Javi Martinez sikrer balancen, står Thiago Alacantara for lækkerierne på den spanske midtbane. Han har i øvrigt ikke talentet fra fremmede.

Hans far, Mazinho, blev verdensmester med Brasilien i 1994.

5. Kyle Walker, England og Tottenham: Selvom England slet ikke har levet op til forventningerne og risikerer en tidlig exit før semifinalerne, så har den angrebsivrige højreback gjort et særdeles stærkt indtryk.

Mod Spanien sørgede han for pointdeling, da han kort før satte sig uimodståeligt igennem på kanten og serverede udligningen på et sølvfad for Denny Welbeck.

Den præstation fik de spanske medier til at sammenligne Walker med ingen ringere end Roberto Carlos.

1 af 5 Javi Martinez har været i en klasse for sig ved U21-EM. (Foto: Jens Dresling)
2 af 5 De danske spillere kunne ikke tæmme Xherdan Shaqiri. (Foto: Getty Images)
3 af 5 Thiago Alcantara kan mere med bolden end de fleste. Den kommende Liverpool-spiller Jordan Henderson virker i hvert fald imponeret. (Foto: Jens Dresling)
4 af 5 Kyle Walker har været Englands bedste. (Foto: Jens Dresling)
5 af 5 Nicolai Boilensen ligner fremtidens venstreback på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer