2-1 til Hviderusland sender Danmark ud

Uefa har nu styr på det reglerne ved U/21-EM. Danmark er færdig ved hviderussisk 2-1-sejr over Schweiz

Hvis Schweiz taber med 2-1 til Hviderusland, så bliver Danmark sorteper ved U21 (Foto: Lars Poulsen)
Hvis Schweiz taber med 2-1 til Hviderusland, så bliver Danmark sorteper ved U21 (Foto: Lars Poulsen)

Det danske U/21-landshold i fodbold kan lørdag banke Island med historisk store cifre i den sidste gruppekamp og alligevel være ude af turneringen på dansk grund, hvis Hviderusland samtidig slår Schweiz med 2-1, 3-2, 4-3 og så videre.

Det meddeler det europæiske fodboldforbund (Uefa) på dets hjemmeside, efter at der onsdag var tvivl om, hvorvidt Danmark eller Schweiz ville avancere til semifinalen, hvis Danmark sejrede over Island og Hviderusland besejrede Schweiz med 2-1.

Vinder Danmark og Hviderusland på lørdag, har begge hold seks point, hvilket førerholdet i gruppe A, Schweiz, allerede har.

Uklarheden onsdag opstod, hvis Hviderusland slår Schweiz 2-1 - og Danmark samtidig slår Island. I så fald har alle tre nationer seks point, men hviderusserne har så en målscore i de tre indbyrdes opgør på 3-3, mens både Danmark og Schweiz har 2-2.

Dermed er Hviderusland videre, og så var spørgsmålet, om Danmark eller Schweiz skulle med i semifinalen. Reglerne i kvalifikationsspillet forud for slutrunden pegede på Schweiz, der vandt over Danmark og dermed er bedre indbyrdes.

Den regel er bare ikke med i slutrundereglerne, men nu har Uefa altså fået styr tingene, uden at der står noget mere uddybende på hjemmesiden.

Uefa skriver på dets hjemmeside:

- De (Danmark) vil kvalificere sig, hvis de slår Island, så længe Hviderusland ikke slår Schweiz med en et-måls-margin, der ikke er 1-0, står det på hjemmesiden.

Scenarier er som følger, hvis Danmark slår Island:

1. Hvis Hviderusland slår Schweiz med 1-0 eller med større måldifference, så går Danmark og Hviderusland videre.

2. Hvis Hviderusland slår Schweiz med 2-1, så er Danmark færdig ved EM.

3. Hvis Hviderusland slår Schweiz med 3-2, så går Hviderusland videre sammen med Schweiz. Det samme gør sig gældende med hviderussiske sejre på 4-3, 5-4, 6-5 og så videre.

0 kommentarer
Vis kommentarer