Derfor håber Zanka på OL-billet

FCK'eren kan komme tæt på idolerne ved OL i London

Zanka ser OL som en stor gulerod (Foto: Lars Poulsen)
Zanka ser OL som en stor gulerod (Foto: Lars Poulsen)

SKØRPING (ekstrabladet.dk): Mens OL er det største for udøvere af idrætsgrene som atletik, roning og håndbold, så har fodboldspillerne traditionelt været noget mere lunkne ved 'legene'.

Og selvom det danske U21-landshold har en realistisk mulighed for at kvalificere sig til OL i London til næste, så har Mathias Zanka Jørgensen ikke gjort sig mange tanker i den retning.

- I fodbold er det jo EM og VM, der er målene, så det er ikke en drøm som sådan. Men det er da en stor gulerod nu, hvor muligheden er der, siger FCK'eren, som med egne ord mest forbinder OL med 'diskoskast og 100 meterløb'.

Men udover muligheden for at blive olympianer, så vil en tur til London opfylde et andet ønske for Zanka.

- Man få muligheden for at opleve professionelle sportsfolk i andre idrætsgrene - og muligheden for at se USA's basketball-hold, siger midterforsvareren, der har en svaghed for de ekvilibristiske NBA-stjerner, som vanen tro er storfavoritter til OL-guldet.

- Ja, jeg kan rigtig godt lide at se basketball. Mine favorithold er Oklahoma City Thunder og Miami Heat, fortæller Mathias Zanka Jørgensen, der gerne indrømmer, at det gjorde ondt at se LeBron James og de andre Heat-stjerner tabe til Dallas Mavericks i NBA-finaleserien.

Hvis drømmen skal gå i opfyldelse, så kræver det dog et godt resultat mod Island på lørdag i Aalborg.

- Det bliver en stor udfordring, for Island er ikke nogen walkover, men hvis vi spiller op til vores bedste, kan vi også vinde kampen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer