Spansk flamenco - engelsk skuffelse

Spanien fører som ventet Gruppe B efter sejr over Tjekkiet ved den dobbelte målscorer Adrián på Viborg Stadion til aften. England kunne ikke score mod Ukraine.

Adrian jubler over sit 1-0-mål på Viborg Stadion sammen med holdkammerat Juan Mata. (Foto: Ernst van Norde)
Adrian jubler over sit 1-0-mål på Viborg Stadion sammen med holdkammerat Juan Mata. (Foto: Ernst van Norde)

Tjekkiets træner Jakub Dovalils hold var før mødet med Spanien onsdag aften ubesejret i elleve kampe, men den rekord fik sig et skud for boven, da spanierne leverede en omgang effektiv flamenco i det jyske.

De spanske helte udgjordes af makkerparret Adrián og Juan Mata: En gang i hver halvleg ekspederede Juan Mata præcise pasninger til Adrian, der blev dobbelt målscorer i 2-0-sejren.

Begge mandskaber arbejdede hårdt for at stække modstanderen, og selvom tjekkerne havde en del boldbesiddelse, kunne holdet ikke bygge videre på weekendens sejr over Ukraine.

Spanien kom til mødet med fire indbyrdes sejre og en uafgjort i de to landes seneste fem U21-møder, og den statistik blev udbygget i domkirkebyen, hvor verdensmestrenes yngel understregede, at de er titelfavoritter under slutrunden i Danmark.

Engelsk nullert
De højt hypede engelske stjerner kunne ikke levere varen mod Ukraine. I en 0-0-trillert formåede England ikke at nedbryde de boldsikre og hurtigt spillende ukrainere, der var farlige på omstillingsspil.

Spanien fører puljen med fire point foran Tjekkiet med tre. Nu skal England vinde holdets sidste gruppekamp for at gå videre, mens tjekkerne kan nøjes med uafgjort.

Puljen afgøres søndag den 19. juni, England spiller mod Tjekkiet, mens Spanien og Ukraine mødes i den anden kamp.

Lørdag spiller Danmark mod Island i den sidste puljekamp, og en sejr er som minimum påkrævet for dansk avancement.

Læs også: U21-holdet trækker masser af seere

1 af 2 Den engelske U21-manager Stuart Pearce havde sit hyr med at piske sine stjerner fremad mod Ukraine i Herning. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Adrian jubler over sit 1-0-mål på Viborg Stadion sammen med holdkammerat Juan Mata. (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer