Kommentar: Tre spillere funklede

Der var masser af opløftende momenter i det danske spil i går, hvor især tre spillere fik bevist, at der er masser af fremtid i de unge fodboldknægte

Navnebrødrene Nicolai Boilesen og Nicolai Jørgensen indgik i et sublimt samarbejde på venstrekanten, som lover godt for fremtidens A-landshold. Foto: Lars Poulsen
Navnebrødrene Nicolai Boilesen og Nicolai Jørgensen indgik i et sublimt samarbejde på venstrekanten, som lover godt for fremtidens A-landshold. Foto: Lars Poulsen

ÅRHUS’ NYE vartegn, Olafur Eliassons ’Regnbue’ blæser sit lys ud over den jyske hovedstad –  og for enden af den slags finder man som bekendt en krukke med guld.

O.K., måske var det ikke en hel krukke, der åbenbarede sig på Aarhus Stadion, da Danmark holdt fast i semifinaledrømmene ved U21-EM, men tre funklende guldstykker kunne Keld Bordinggaard da snildt samle op. Plus det løse.

SPECIELT TRE navne strålede om kamp med en flot synkende sol over Århus. Nicolai Boilesen, Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen. Er du rundskæv, hvor er der bare meget fodbold i de knægte –  og forhåbentlig havde rigstræner Olsen også en fornøjelig aften i Aarhus.

For de har alle kvaliteter, der rækker lige ind på A-landsholdet, og forhåbentlig er det spillere som dem, der skal tegne dansk landsholdsfodbold mange år fremover. De har alle taget et elegant hop hen over Superligaen, men er i gang med en fornem fodbolduddannelse, der meget vel kan ende ud med topkarakter.

AT SE NICOLAI Boilesen folde sig ud på venstre back var guf for fodboldøjet –  og den unge Ajax-spiller skal simpelthen have chancen på A-landsholdet mod Skotland i august. Vi har skrevet det før, men han ligner den langtidsholdbare løsning på den plads.

Mod Hviderusland viste han endnu en gang, hvor langt han er nået. Han er hurtig, forudseende, ikke bange for at gå ind i nærkampene, men frem for alt, så viste han frem ad banen, hvor teknisk en stærk spiller han er. Ja, ja –  det er måske ikke Messi-niveau, men han kan altså spille i de små rum –  og skabe plads til sig selv. Dybt imponerende.

O.k., han blev ikke presset vildt i defensiven mod hviderusserne, og det er selvfølgelig det store spørgsmål. Er han klar til at begå sig på A-niveau, når han bliver udfordret af de store drenge? Selv om han måske mangler noget fysisk, så er jeg er ikke så nervøs. Han har timingen og hurtigheden, så lad os få ham på A-holdet, Morten.

NICOLAI JØRGENSEN brugte også sin aften i smilets by til at sikre sig et regulært gennembrud i de danske stuer. Det ser til tider lidt løst og slasket ud, når den høje Leverkusen-spiller sætter benene i bevægelse, men der sker noget, og han er dejlig optimistisk i sit spil.

Det var godt set af Keld Bordinggaard at placere ham i venstre side, hvor han kunne trække ind i banen og være en trussel. Den nye trend for kantspillere og målet var lige præcis efter den recept –  og hvilken kasse. Det var regulær topklasse –  og fordi han trak ind i banen, gav det også masser af muligheder til Boilesen på yderkanten. Et sammenspil, der fungerede fantastisk godt –  og det må Morten Olsen også have noteret sig.

CHR. ERIKSEN viste masser af tekniske lækkerier, fandt en del huller i et vildt kompakt hviderussisk forsvar –  og fik revancheret et svagt sparket straffespark med en ripostscoring. Han kom i langt højere grad end mod Schweiz til at svinge dirigentstokken. Med andre ord en trio, der indeholder alt det, vi gerne vil se hos danske landsholdsspillere.

NU VENTER en dramatisk sidste runde, hvor kravet er endnu en sejr. Mod Island, der formentlig er gruppens svageste hold, men der var altså også nogle ting, der må have givet Keld Bordinggaard et par grå hår.

Det kan godt være, at Nicki Bille har en revolver tatoveret på maven, men der var hverken krudt eller kugler i angriberen, der leverede bevis for, at han skulle være en trussel mod Nicklas Bendtner.

Mod to fysisk stærke forsvarsspillere kom Bille fuldstændig til kort. Han burde have scoret på en 100 procents friløber i første halvleg, og de gange, hvor han skulle være spilstation, blev han i stedet endestation. Sløj aften for den rapkæftede angriber, der skylder en omgang. Den kan passende afleveres på lørdag mod Island.

SIDSTE INDTRYK bliver altid hængende –  og på den baggrund er der masser af grund til optimisme, nu hvor Danmark for alvor er stemplet ind i turneringen. Anden halvleg foldede noget af potentialet ud og fik for alvor et medlevende Aarhus Stadion til at ryge op af stolene. Forhåbentlig er det også den fornemmelse, U21-drengene tager med sig.

Så kan det jo være, at der er mere guld for enden af regnbuen.

0 kommentarer
Vis kommentarer