Barndomsvenner bag dansk sejr

Nicolai Jørgensen og Nicolai Boilesen har haft langt tid til at finpudse sammenspillet

Matchvinder Nicolai Jørgensen (th) jubler over sit afgørende mål med navnebror Boilesen (5). (Foto: Lars Poulsen)
Matchvinder Nicolai Jørgensen (th) jubler over sit afgørende mål med navnebror Boilesen (5). (Foto: Lars Poulsen)

AARHUS (ekstrabladet.dk): Præcis som på A-landsholdet var det Christian Eriksen, som svang taktstokken på midtbanen, da det danske U21-landshold tirsdag aften holdt liv i EM-drømmen med en 2-1 sejr over Hviderusland.

Men to gange Nicolai – Eriksens Ajax-kollega Boilesen og matchvinder Jørgensen – stod ligeledes særdeles stærkt i billedet og leverede vægtige bidrag til den danske sejr.

Den danske venstrekant var en konstant trussel mod hviderusserne og det er ikke så mærkeligt, at netop de to har let ved at spille sammen.

Knægtene har nemlig kendt hinanden siden barneårene, som de tilbragte sammen på fodboldbanen i Ballerup.

Matchvinder fik revanche
-Vi er vokset op i samme by, hvor vi boede 500 meter fra hinanden, men jeg ved ikke, om det betyder noget, lyder det fra Nicolai Jørgensen.

Leverkusen-angriberen spillede en hovedrolle på Aarhus Stadion, hvor han både var manden, der blev nedlagt i det kriminelle felt, da Danmark fik straffespark før pausen – og ikke mindst var manden bag det smukke og forløsende sejrsmål.

- Jeg kan ikke rigtig huske målet, men de bliver lidt passive og så sparker jeg den ind, lyder den enkle forklaring på det mål, der var en tiltrængt opmuntring efter, at han røg på bænken mod Schweiz.

- Selvfølgelig havde jeg noget at revanchere, siger han.

Den gamle legekammerat Nicolai Boilesen har også grund til at være glad.

Han er på rekordtid blevet førsteholdsspiller og kan allerede efter sommerferien banke på til det ’rigtige’ landshold.

Lykkelige Mike: Rus som euforiserende stoffer

Olsen må vente
- Det er uden tvivl gået rigtig hurtigt. For tre måneder siden havde jeg ikke fået debut i Ajax, men det kan vel ikke gå for hurtigt, når ens drømme går i opfyldelse, siger den teknisk stærke back, der dog slår koldt vand i blodet i forhold til en plads på Morten Olsens mandskab.

- Lige nu har jeg fokus på U21-holdet, så må vi se, hvad der sker, lyder det fornuftigt fra Nicolai Boilesen, der kan øge sit kandidatur, hvis han på lørdag kan gentage sammenspillet med legekammeraten fra Ballerup.

- Vi kender jo hinanden ud og ind. Jeg ved ikke, om han er en bedre makker end de andre muligheder, men det gik jo godt i dag.

Mon ikke Keld Bordinggaard er enig i den analyse og giver drengene fra Ballerup genvalg på lørdag?

Læs også: Kollektivet gav os sejren

0 kommentarer
Vis kommentarer