Bordinggaard: Kollektivet gav os sejren

U/21-landstræner Keld Bordinggaard var særdeles lettet efter 2-1-sejren over Hviderusland ved EM i fodbold.

Sammenholdet og kollektivet gjorde, at danskerne troede på sejren. Her jubler spillerne efter 2-1-sejren på Aarhus Stadion. Her bakker Henrik Dalsgaard (21) op for Nicki Bille. (Foto: Lars Poulsen)
Sammenholdet og kollektivet gjorde, at danskerne troede på sejren. Her jubler spillerne efter 2-1-sejren på Aarhus Stadion. Her bakker Henrik Dalsgaard (21) op for Nicki Bille. (Foto: Lars Poulsen)

Det danske U/21-landshold var tæt på at gå fra banen uden en sejr for anden gang i træk ved EM på hjemmebane, da holdet mødte Hviderusland.

Trods hviderussisk føring efter 20 minutter, så endte det alligevel med en kneben dansk 2-1-sejr, og det var U/21-landstræner Keld Bordinggaard særdeles lettet over.

- Vi havde snakket i to dage om, hvor vigtig den her kamp var. Vi var nede med en scoring, men fik alligevel hentet sejren. Vi vidste, vi kunne gøre det, siger Keld Bordinggaard til TV2.

Hopla, vi lever

Han anså det stærke danske kollektiv som nøglen til sejr, selv om det var en individuel præstation fra Nicolai Jørgensen, som skaffede Danmark den afgørende scoring til 2-1.

- Kollektivet og den vilje, der bandt os sammen hele vejen rundt, gav os sejren. Det her åbner turneringen op for os og viser, at vi har flere strenge at spille på, mener Keld Bordinggaard og dortsatte:

- Nu er vi for alvor tilbage i kampen med dette resultat.

- Vi forstod at udnytte den plads, de gav os. De spillede mere åbent end Schweiz. Vi havde plads på midtbanen og fik Hviderusland ud at løbe meget. De brugte mange kræfter på at løbe efter bolden, siger Keld Bordinggaard.

Han mener, at det blev den kamp, danskerne havde håbet på.

- Nicolai Jørgensen spillede på et højt niveau, men måtte til sidste give op. Der havde han haft sine stjernestunder. Jeg var overrasket over, at han kunne spille i så lang tid på så højt niveau, siger U/21-landstræneren.

I den næste kamp skal Danmark lørdag møde Island, som ikke har fået et eneste point ved EM endnu.

- Vi har hele tiden vidst, at vi havde redskaberne til at vinde to kampe i denne pulje. Presset er mere skabt i pressen.

- Det er overraskende, at Island står tilbage med nul point efter to kampe. De er et konkurrencedygtigt hold med spillere, der kan afgøre kampene, mener Bordinggaard.

Sejren over Hviderusland har i den grad åbnet turneringen op for Danmark igen, mener han.

- Vi føler for alvor, at vi er med i turneringen. Det kræver sandsynligvis en sejr igen. Vi skal være der. Hvis nogen forestiller sig at Island er væk, så kender man ikke den islandske urkraft, advarer Bordinggaard.

Danmark har tre point efter de to første kampe. Det har hviderusserne også, men de er nu dårligere indbyrdes med Danmark i kampen om at nå videre til semifinalerne.

Schweiz fører gruppen med seks point, mens Island har nul point. Danskerne møder lørdag Island i den sidste gruppekamp ved EM.

0 kommentarer
Vis kommentarer