U/21-holdet kæmper også for OL

Næste års OL ligger og venter som en attraktiv bonus, hvis U/21-landsholdet gør det godt ved EM.

- At være med til så stor en begivenhed kunne være stort for Danmark og for os spillere, mener 'Zanka' Jørgensen um U21-holdets OL-chance. (Foto: Lars Poulsen)
- At være med til så stor en begivenhed kunne være stort for Danmark og for os spillere, mener 'Zanka' Jørgensen um U21-holdets OL-chance. (Foto: Lars Poulsen)

OL i London er en ekstra motivation for holdene, der deltager ved U/21-EM i Danmark. Og flere af de danske spillere tager gerne en fodboldoplevelse med ved legene i 2012.

Flere af danskerne havde nemlig aldrig troet, at de en dag kunne ende som olympiske atleter.

- Jeg har aldrig tænkt på, at jeg kunne komme med til OL. For mig er OL meget lig med atletik og den slags, men nu er muligheden der, og så må vi se, om vi er dygtige nok, siger Frederik Sørensen, der til daglig optræder for Juventus i Italien.

Samme melding kommer fra FC Københavns Mathias "Zanka" Jørgensen.

- OL er ikke noget, man normalt forbinder med fodbold, men at være med til så stor en begivenhed kunne være stort for Danmark og for os spillere.

- Det ville også være stort at opleve andre atleter i sådan et forum, siger "Zanka".

Ikke alle på det danske hold vil komme med til London, hvis det lykkedes at kvalificere sig.

23-årige Nicki Bille Nielsen fra Villarreal er en af dem, der vil være lidt for gammel næste år, men han har alligevel en idé til, hvordan han kan ende med at trække i sit fodboldudstyr i London.

- Man skal være fra årgang 89 eller yngre for at komme med. Men hvert land må tage tre ældre spillere med, så nu hvor Morten Wieghorst bliver U/21-træner, kan det være, at jeg skal sende ham en sød sms, siger angriberen med henvisning til sin tidligere træner i FC Nordsjælland.

Følg kampen live her fra kl. 20.45

Der spilles om tre OL-pladser ved EM i Danmark. Skulle England nå i semifinalen, så vil en plads blandt de fire bedste udløse en OL-billet, da England som værtsnation allerede er sikret deltagelse ved OL.

Danmark tabte den første gruppekamp med 0-1 til Schweiz og møder tirsdag aften Hviderusland i Aarhus. På lørdag venter Island.

Læs også: Bomber-Bille klar til at detonere

0 kommentarer
Vis kommentarer