Hviderusland stjæler sejr i åbningskamp

Island var bedste hold på banen i åbningskampen ved U21-EM, men Hviderusland stjal sejren i slutfasen

Hovedstødsduel mellem Islands Bjarni Thor Vidarsson og Hvideruslands Dzmitry Baha i kampen i Aarhus. (Foto: Gorm Olesen)
Hovedstødsduel mellem Islands Bjarni Thor Vidarsson og Hvideruslands Dzmitry Baha i kampen i Aarhus. (Foto: Gorm Olesen)

En af historiens helt store idrætsbegivenheder på dansk grund blev skudt i gang lørdag aften, da Island og Hviderusland tørnede sammen i åbningskampen ved U21-EM i fodbold.

Islændingene spillede bedst, men det var hviderusserne, der kunne juble efter de 90 minutter. Kampen i Aarhus endte 2-0 til hviderusserne.

Det var ellers længe optræk til islandsk sejr i kampen. Første halvleg var uhyre kedelig, inden Island fik bedre gang i det offensive spil efter pausen og havde et par store chancer. Hviderusserne havde intet at byde på offensivt og lignede i 75 minutter et hold, der satsede alt på 0-0.

12 minutter før tid blev kampen så vendt helt på hovedet. Islændingene kiksede fælt i midterforsvaret, og Aron Gunnarsson måtte tage ulovlige midler i brug for at forhindre Stanislav Dragun i at afslutte i helt fri position.

Gavmildt forsvarsspil
Klart straffespark, korrekt dømt og eksekveret sikkert af Andrei Voronkov. Udvisning til Gunnarsson og hviderussisk jubel.

Island forsøgte med 10 mand at fremtvinge en udligning, men det resulterede blot i åbent hus i det islandske forsvar og mange chancer til de ellers uhyre tamme hviderussere.

I flere omgange var det tæt på for hviderusserne, og få minutter før tid lykkedes det hviderusserne at udnytte det gavmilde islandske forsvarsspil, Maksim Skavysh gjorde det til 2-0.

De to hold er en del af Danmarks gruppe ved slutrunden. Danmark og Schweiz mødes senere lørdag.