Eriksen: Jeg elsker jo bare fodbold

Den danske fodboldkomet er U21-truppens største profil, men føler ikke noget ekstra pres for at præstere. Han nyder bare at spille fodbold

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

U21-holdet spiller ung mod gammel. Selv om Eriksen kun har trænet få dage med sine nye holdkammerater, svinger han dirigentstokken på de unges vegne.

Med sine blot 19 år er Eriksen næstyngst i truppen, men på banen er han den største, selv om han aldrig tidligere har optrådt på U21-holdet.

Nu handler meget om, hvad Ajax-kometen kan udrette, hvis de unge fodboldtalenter skal skabe eufori de kommende uger i Danmark.

– Føler du et ekstra pres før U21-EM?

– Nej, egentlig ikke. Omvendt har jeg selv været med til at forstærke tingene. Når jeg har lavet en rigtig god præstation, så bliver forventningerne rigtig høje til næste kamp.

– Det kunne jeg se efter landskampen mod England. Der var det helt vildt.

Sådan er det som regel, når man leverer en god kamp. Men folk må også forstå, at jeg altid gør mit bedste, men det er svært at spille op til det niveau i alle kampene, siger Christian Eriksen.

– For halvandet år siden var U21-EM dit pejlemærke, men siden er der sket meget. Du har været til VM. Hvorfor spiller du U21-EM?

– I bund og grund kan jeg jo bare lide at spille fodbold. Men det har nok haft betydning, at jeg havde det som mit helt store mål, inden jeg fik debut for Ajax sidste år i januar.

– Hvad med motivationen?

– Den er helt sikkert i top. Det er noget specielt med en slutrunde i Danmark. Venner og familie kan følge os tæt.

Så jeg er meget opsat på, vi skal gøre et godt indtryk. Vi skal videre fra puljen, selv om det kan blive svært. Jeg tror, det bliver nogle tætte kampe.

– Du har været med i 56 kampe i denne sæson. Er du ikke ved at være lidt fodbold- træt?

– Nej, på ingen måder. Jeg føler mig i god form. Mentalt har jeg det rigtig godt. Men jeg tror samtidig, det har haft stor betydning, at jeg har været skadefri hele sæsonen.

– U21-EM er et stort udstillingsvindue, hvor klubber som Barcelona, Bayern München, Arsenal, Liverpool og Chelsea følger med. Hvad siger du til det?

– Alle fodboldspillere er interesserede i at vise sig frem. Det gælder også mig, men jeg kan med 100 procent sikkerhed sige, jeg bliver i Ajax.

– Jeg skal ingen steder. Ajax er et perfekt sted, hvor jeg kan fortsætte min udvikling. Vi får også en spændende sæson, hvor mesterskabet skal forsvares, og så skal vi spille Champions League.

– Hvis du ser tilbage på sæsonen, hvad har så været et afgørende øjeblik?

– Måske kampen mod Milan (8. december i Champions League, red.). Frank de Boer var lige blevet træner, og sagde med et glimt i øjet til mig: Gå nu ind på banen og vis, hvorfor vi hentede dig til Ajax. Og hvorfor vi hurtigt rykkede dig op fra U19 til A-holdet.

– Du er kun 19 år, men har allerede vundet mesterskab og pokaltitel. Hvad betyder det for dig?

– Det betyder rigtig meget. Det gør mig lidt stolt. Jeg synes allerede, jeg har et fint cv.

– Glæder du dig til ferien?

– Jeg glæder mig til at slappe af. Ajax har givet mig tre ugers ferie. Men det har jeg også brug for efter en lang sæson. Jeg er nemlig meget opmærksom på at undgå samme downperiode, som jeg fik efter VM sidste sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer