Hård kamp om U21-målmandsposten

Mikkel Andersen ligner førstevalget i målet, når Danmark starter U21-EM i morgen

Har Mikkel Andersen overhalet Jonas Lössl? (Foto: Claus Bonnerup)
Har Mikkel Andersen overhalet Jonas Lössl? (Foto: Claus Bonnerup)

Hen over de seneste ni måneder har FC Midtjyllands 22-årige keeper, Jonas Lössl, lignet en spiller med direkte kurs mod startopstillingen ved U21-EM. I fem ud af seks kampe har Jonas Lössl indtaget den faste plads lige bag ved anføreren under indmarchen til testkampene.

Men ak nej, så kom maj. Først med en skade, og da Lössl havde overstået sin korte pause, så røg der fem mål ind mod FC København i en skidt kamp, hvor efter der strøg tre kasser i nettet i pokalfinalen.

’Jeg er i superform’
Konsekvensen udeblev ikke. I forårets to sidste kampe var Jonas Lössl bænket – og da U21-landsholdet i mandags spillede sidste testkamp mod Tyrkiets b-landshold, var Mikkel Andersen pludselig Keld Bordinggaards foretrukne til startformationen.

Og når U21-landsholdet knokler løs med træningen frem mod åbningskampen mod Schweiz i morgen, så er der ikke meget, der antyder, at Mikkel Andersen ryger ud på bænken.

Se hvor lækkert U21-holdet skal bo

– Som det ser ud nu, så er der meget lige konkurrence om pladsen. Og jeg kom ind i truppen med den forhåbning, at jeg spiller på lørdag. Det er det, jeg har trænet frem mod det seneste år, siger Mikkel Andersen, der trods sine blot 22 år allerede har rundet 70 kampe i England. Langt de fleste er spillet for Bristol Rovers i League 1, hvor han i starten af året blev ofret i bestræbelserne på at undgå nedrykning.

– Jeg er i superform. Den sæson, jeg har haft, og præstationerne sidste sommer i Toulon viser bare, at landstræneren kan regne med mig, mener Mikkel Andersen..

’Jeg er også skarp’
Jonas Lössl anerkender, at hans konkurrent mellem stængerne giver ham kamp til stregen.

– Mikkel skal have kredit for at ankomme til lejren i rigtig god form. Han er skarp. Det er jeg også selv, men jeg ville selvfølgelig gerne være kommet hertil med en lidt anden baggrund, siger Jonas Lössl med henvisning til sæsonafslutningen i FC Midtjylland.

Se hele Danmarks U21-trup

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at den situation, jeg stod i i klubben, ikke påvirkede mig. Men jeg synes også, at jeg har lagt det bag mig, inden jeg kom til lejren, så det betyder ikke noget i den her situation, konstaterer Jonas Lössl, der dog har læst signalet fra Tyrkiet-kampen.

– Jeg ville klart gerne have startet i den kamp. Men nu fik jeg en halvleg, og det tolker jeg sådan, at pladsen står åben – ellers ville han have ladet en af os spille hele kampen, mener Jonas Lössl.

0 kommentarer
Vis kommentarer