Hykleren Magath

Wolfsburg-manager Felix Magath forbyder Simon Kjær at deltage ved U21-slutrunden - men han lader gerne tyskere deltage i ungdomsslutrunder

Felix Magath nægtede Simon Kjær deltagelse i slutrunden. Og det gjorde han uden at diskutere sagen med Morten Olsen, der ellers flere gange havde forsøgt at komme i kontakt med Wolfsburg-træneren. (Foto: AP)
Felix Magath nægtede Simon Kjær deltagelse i slutrunden. Og det gjorde han uden at diskutere sagen med Morten Olsen, der ellers flere gange havde forsøgt at komme i kontakt med Wolfsburg-træneren. (Foto: AP)

Fodbold-Danmark græder efter Wolfsburg-manager Felix Magaths magtdemonstration over for Simon Kjær.

Den magtliderlige tyske træner valgte i sidste ende at stå på sin ret til at forbyde Simon Kjær at spille sommerens U21-slutrunde i Danmark.

Den største fodboldturnering, som Danmark overhovedet kan gøre sig håb om at huse.

- Magath opfatter sig selv som større end det danske fodboldforbund, sagde U21-ambassadør Flemming Povlsen forleden til Ekstra Bladet.

Og Magaths magtdemonstration over for den blonde dansker ligner da også rendyrket hykleri.

Gennem hele sin trænerkarriere har Felix Magath nemlig ikke haft problemer med at frigive spillere til U21-slutrunder. Wolfsburg-manageren skal åbenbart ikke nyde noget af at komme på tværs af det tyske fodboldforbund, DFB.

Hjalp Tyskland i 2009
Hykler-Felix gjorde i hvert fald ikke anskrig, inden Tyskland begav sig ud på jagten efter guld i Sverige for to år siden.

På trods af 27 Bundesligakampe i sæsonens løb fik angriberen Ashkan Dejagah frihed til at spille U21-slutrunden.

En stor succes for Dejagah, der startede i alle kampe for Tyskland og scorede et mål, inden karantæne holdt ham ude af finalen.

Til samme turnering fik uprøvede Daniel Adlung i øvrigt også Felix Magaths velsignelse til at spille for Tyskland. Historisk set har ' Böse Felix' heller ikke for vane at lyse U21-landsholdsspillere i band. Som Bayern München-træner gav han Michael Rensing fri til slutrunderne i 2004 og 2006.

Slutrunden i 2004 blev i øvrigt spillet på hjemmebane i Tyskland - og til den turnering fik en ung Bastian Schweinsteiger i øvrigt også lov til at spille, inden han rejste videre til EM i Portugal og spillede det ' store' EM.

Få masser af fodbold på Facebook HER

Ærgerlig Kjær
- Jeg havde glædet mig utrolig meget til at stille op for Danmark med mine kammerater på landsholdet og tilmed på hjemmebane. Det havde været en fantastisk oplevelse at kunne være en del af.

- Men jeg må jo konstatere, at min træner og klub ikke er enig i den disposition fra min side, og det må jeg respektere.

Vi har haft en hård sæson, med et stort pres til det sidste.

- I deres øjne er restitution og ferie derfor vigtigere, og jeg må desværre konstatere, at der ikke er mere, hverken jeg eller DBU kan gøre, siger Simon Kjær i forbindelse med sit farvel til U21-slutrunden og sætter på den måde Magaths hykleri i relief - for det kan da ikke passe. at danske spillere har brug for mere ferie og restitution end tyske spillere.

0 kommentarer
Vis kommentarer