England sendt ud af chokafslutning

Det lignede avancement for englænderne, men de undertippede tjekker ville det anderledes og slog nådesløst til de sidste minutter.

England var et stykke fra holdets forventede niveau og ofte i knæ mod Tjekkiet søndag aften. Her bliver Ryan Bertrand den lille i nærkamp med Ondrej Celustka. (Foto: Ernst van Norde)
England var et stykke fra holdets forventede niveau og ofte i knæ mod Tjekkiet søndag aften. Her bliver Ryan Bertrand den lille i nærkamp med Ondrej Celustka. (Foto: Ernst van Norde)

Et kvarter før tid var England ude af slutrunden i aftenens skæbnekamp i U21-EM. Så fik briterne et lidt uventet mål, og alt så dejligt ud. Indtil tjekkerne gik målamok og lavede to chokkasser i kampens døende minutter.

Goodbye England - og tillykke Tjekkiet med semifinalepladsen!

England spillede kampen igennem alt for taktisk og i for lavt tempo med meget unødigt boldflytteri, som ikke lagde nok pres på Tjekkiet, der momentvis var farlige, men primært satsede defensivt.

Tjekkerne havde fin balance i forsvarekæden og holdt ofte ni mand bag bolden. Kompakt forsvarsspil og en stor kollektiv arbejdsindsats gjorde det svært for englænderne, der blev stadig mere rådvilde, som kampen skred frem.

Men i det 76. minut gennembrød England så defensiv-væggen, da Welbeck scorede på hovedet efter indlæg fra højresiden, hvor Sturridge med venstrebenet smed bolden ind i feltet.

Målet vækkede englændernes kampgejst, og der kom mere speed over favoritterne, som nu troede, at semifinalen var sikret.

Men på en tjekkisk kontra i sidste minut udnyttede Chramosta et tøvende forsvar, da han sneg sig ind i feltet og skubbede en ripost fra en forsvarsspillers ben i nettet til chokudling.

England formåede ikke at slå tilbage i de tre minutters overtid. Derimod slog tjekkerne på ny kontra, og i helt fri position kunne Pekhart trille bolden i det tomme mål sekunder før slutfløjtet.

EM er dermed ovre for de dyre og hypede drenge fra fodboldens moderland.

I puljens anden kamp kvalificerede Spanien sig helt som ventet til semifinalen ved at vinde puljen, da verdenmestrenes yngel sikkert besejrede Ukraine med 3 - 0. Mata blev dobbelt målhelt, mens Adrian stod for en pind.

0 kommentarer
Vis kommentarer