Danmark i spil trods 2-1 til Hviderusland

Uefa har været uklare i kommunikationen om Danmarks skæbne ved U/21-EM, og nye oplysninger giver dansk håb

Der har været masser af usikkerhed om, hvordan Danmark kan komme i semifinalen. Nu mener UEFA, at de er klar med en model (Foto: Lars Poulsen)
Der har været masser af usikkerhed om, hvordan Danmark kan komme i semifinalen. Nu mener UEFA, at de er klar med en model (Foto: Lars Poulsen)

Det har været en travl dag hos det europæiske fodboldforbund (Uefa), som har kæmpet med at finde svar på, hvad Danmarks skæbne bliver ved U/21-EM, hvis Hviderusland slår Schweiz 2-1 i sidste runde af gruppe A.

På bundlinjen står, at Danmark ikke nødvendigvis er ude af turneringen, hvis Schweiz taber 1-2, selvom Uefa tidligere torsdag publicerede en historie, der kunne læses sådan.

- Den historie, der blev publiceret i morges, var ikke fyldestgørende. Men den, der ligger på vores hjemmeside nu, er fyldestgørende, og den er valideret af konkurrenceafdelingen, siger en Uefa-talsmand til Ritzau.

De validerede oplysninger på Uefa's hjemmeside er følgende:

- Danmark vil avancere med en sejr over Island, med mindre Hviderusland slår Schweiz med en et-måls-margin, der ikke er 1-0.

- Hvis Schweiz taber 1-2, så skal Danmark vinde med mere end 2-0 (over Island). En sejr med præcis disse cifre vil betyde, at andenpladsen vil blive afgjort ved hjælp af fair play-rangeringen og derefter lodtrækning.

- Hvis Danmark spiller uafgjort (mod Island), vil Danmark være videre med mindre Hviderusland vinder. Hvis Danmark taber (mod Island), er Danmark ude, står der på Uefa.com.

Selvom kommunikationen har voldt problemer, skulle det stå helt klart for de otte mandskaber ved EM, hvem der går videre, når sidste runde er spillet.

Uefa har her til formiddag meddelt alle otte hold, hvad der sker i tilfælde af lighed på point, målscore og så videre.

Så kommer det til at handle om en såkaldt koefficient, som deltagerlandene har fået udregnet på baggrund af de to seneste kvalifikationsrunder.

- Alle otte hold har fået meddelt deres koefficient, og det er den, de har brug for, hvis det kommer til at stå lige, siger Uefa's talsmand.

0 kommentarer
Vis kommentarer