EM-skæbne ikke i U21-holdets hænder

Det danske U21-landshold er langt fra sikker på en semifinale, selvom Island bliver besejret lørdag

Mike Jensen og Danmark skal som udgangspunkt besejre Island for at bevare håbet om en semifinaleplads. (Foto: Lars Poulsen)
Mike Jensen og Danmark skal som udgangspunkt besejre Island for at bevare håbet om en semifinaleplads. (Foto: Lars Poulsen)

Danmark står med et fantastisk udgangspunkt, hvis de vinder over Island på lørdag, men de er ikke 100 procent sikre på at gå videre til semifinalen.

Situationen er nemlig så grotesk, at Danmark ikke selv kan afgøre skæbnen.

Hvis Hviderusland besejrer Schweiz, og Danmark samtidig vinder over Island, ender tre hold på seks point.

Så er det målscoreren i de indbyrdes kampe mellem de tre hold, som bliver afgørende for, hvilke to nationer der løser billet til semifinalen.

Vi bli'r Sorteper
Den mest groteske situation i puljen opstår, hvis hviderusserne besejrer Schweiz med 3-2, samtidig med, at Danmark vinder sin kamp. Det vil nemlig betyde, at hviderusserne går videre, fordi de er bedst i det indbyrdes regnskab.

Schweiz vil også løse billet til semifinalen, mens Danmark bliver sorteper, uanset hvor stor sejren i givet fald bliver mod Island.

Vi er langt ude i teorien, men skal måske bare håbe på, at Schweiz fortsætter den stil, de teknisk velbegavede spillere har vist hidtil i turneringen.

Og så til Viborg
Danmark kan vinde puljen, hvis Hviderusland vinder 1-0 over Schweiz, og Danmark samtidig sikrer sig tre point.

Men det er langt mere realistisk at tro på en andenplads. Sker det, skal Danmark spille i Viborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer