Hopla, vi lever

Med en sejr på 2-1 over Hviderusland holder Danmark liv i forhåbningerne ved EM-slutrunden for U21-hold. Et perlemål fra Nicolai Jørgensen skød den danske EM-fest i gang

Danskerne i jubel på Aarhus Stadion efter 2-1-sejren, der holder liv i drømmen om en semifinale. (Foto: Lars Poulsen)
Danskerne i jubel på Aarhus Stadion efter 2-1-sejren, der holder liv i drømmen om en semifinale. (Foto: Lars Poulsen)

AARHUS (ekstrabladet.dk): Det var med kniven for struben, at det danske U21-landshold tirsdag aften gik på banen mod Hviderusland i Aarhus.

For efter weekendens nederlag til Schweiz – og schweizernes sejr over Island tidligere tirsdag, så ville alt andet end point til Danmark - og allerhelst tre af slagsen – sende EM-værterne hjem fra den første slutrunde på dansk grund før tid.

Men selv om det holdt hårdt, og der stadig er plads til en del forbedringer i spillet, så lykkedes det at vinde 2-1, og dermed kan de danske EM-talenter selv afgøre den videre skæbne mod Island lørdag.

Danske nerver
Det var tydeligt at se, at de danske fodboldknægtes videre slutrundeskæbne var afhængigt af kampen på Aarhus Stadion, hvor et talstærkt aarhusiansk publikum ellers gjorde, hvad de kunne, for at bære Danmark til den ønskede sejr.

For godt nok havde Keld Bordinggaards mandskab bolden mest, men før pausen fandt danskerne aldrig for alvor melodien over længere perioder.

Venstrekanten med Nicolai Jørgensen og især Ajax-backen Nicolai Boilesen stod stærkt i billedet, mens Mike Jensen, Mads Albæk og Christian Eriksen gjorde det fornuftigt på midten.

Til gengæld lykkedes det ikke at få sat en flagrende Nicki Bille i scene, ligesom det var meget småt, hvad der kom fra højrekanten, hvor Daniel Wass og overraskelsen i startopstillingen, Henrik Dalsgaard, huserede og så blev det småt med de danske chancer.

Og efter tyve minutter blev stadion så ramt af et kollektivt chok, da Dmitri Baga løb fra Mathias Zanka Jørgensen og iskoldt rundede Mikkel Andersen, inden han sendte bolden i det tomme net.

Heldig Eriksen
Heldigvis faldt det danske svar prompte. Nicolai Jørgensen modtog en fiks hælaflevering fra Eriksen og faldt til jorden efter nærkontakt med det hviderussiske forsvar.

Det lignede ikke det største straffespark, men den italienske dommer Paolo Tagliavento købte den og pegede på pletten.

Så faldt chok nummer to, da Christian Eriksen sparkede svagt på Aleksandr Gutov. Til stjernefrøets og Danmarks held havnede returen dog lige for hans fødder og så kunne jublen bryde løs efter det første danske slutrundemål.

Det kunne – og burde – også være blevet til dansk pauseføring, men en svagt spillende Nicki Bille sparkede sløvt på Gutov i helt fri position.

Efter pausen fortsatte de danske problemer i det organiserede spil, mens Hviderusland ikke ville særlig meget.

Derfor var det først og fremmest via individuelle aktioner, at chancerne kom.

Jørgensen slog til
Først da Christian Eriksen sluttede en solotur af med en fornuftig afslutning, inden Mike Jensen gentog kunststykket og Dalsgaard sendte riposten over mål.

Til gengæld skulle der gå 70 minutter, før det lykkedes at skabe en chance efter et gennemspillet angreb, men Daniel Wass’ afslutning var uden for rammen.

Men så faldt den, den forløsende scoring.

Nicolai Jørgensen modtog bolden i venstre side, trak skarpt ind mod midten og lagde smukt bolden over i det lange hjørne til den føring som spillere, publikum og ikke mindst Keld Bordinggaard trængte så inderligt til.

Siden kom OB’s Bashkim Kadrii ind og leverede et indhop, der stillede relevante spørgsmål ved Bordinggaards beslutning om at bænke ham, mens aftenens nok største bifald tilfaldt den indskiftede AGF’er Kasper Povlsen.

Det ændrer dog ikke på, at det blev Nicolai Jørgensens aften i Aarhus.

Det må meget gerne blive til en gentagelse i Aalborg på lørdag i den næste gyser mod Island.

Se startopstillinger, udskiftinger og øvrig statistik fra kampen her

1 af 2 Christian Eriksen scorer på straffespark, selvom han måtte følge op på riposten, da hans første skud blev reddet. (Foto: Lars Pouslen)
2 af 2 Danskerne i jubel på Aarhus Stadion efter 2-1-sejren, der holder liv i drømmen om en semifinale. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer