Danmarks U21-drenge - Europas målkonger

U21-landsholdet suveræn gruppevinder efter sikker sejr over Rusland – klar til playoff

De danske U21-spillere jublede efter den flotte sejr over Rusland. (Foto: Claus Bonnerup)
De danske U21-spillere jublede efter den flotte sejr over Rusland. (Foto: Claus Bonnerup)

Tænd op under fremtidsdrømmen i fodbold-Danmark. Den mest talentfulde årgang siden guld-firserne står klar til at genetablere Danmark som en faktor i international sammenhæng.

Her til aften sikrede Danmark sig en knusende sikker førsteplads i EM-kval gruppe to, da Jess Thorups drenge sikkert besejrede de nærmeste konkurrenter i puljen, Rusland, 4-2. Dermed er Danmark klar til to playoff-kampe om deltagelse ved EM i Tjekkiet næste sommer.

Blot 2600 tilskuere så U21-drengene charmere sig videre. De havde fortjent ti gange så mange på lægterne. Denne flok drenge står lige nu som Europas målkonger med 30 mål i kvalifikationen. At smaske seks mål forbi de værste konkurrenter i puljen, siger alt om et hold, der har en usædvanligt veludviklet sans for mål.

Se også: U21-landstræner: For få hold med til EM

Danmark fik en drømmestart på sit første regulære angreb. Nicolaj Thomsen kombinerede flot med Riza Durmisi, og Brøndby-backen tog hul på en super-kamp, da han skar ind i banen og afleverede videre til en helt fri Lasse Vigen Christensen.

På kanten af feltet fik Fulham-spilleren masser af tid til at vælge sin afslutning og han smaskede bolden sikkert ind til venstre for Ruslands keeper, Anton Mitryushkin. 1-0 efter bare fem minutter.

Danmark havde brug for en sejr for at fjerne enhver tvivl om førstepladsen i gruppen. Og det var tydeligt at målet fjernede de værste nerver fra U21-spillerne.

Det næste kvarter splittede danskerne russernes defensiv ad efter behag. Chelsea-forsvareren Andreas Christensen fungerede stærkt på en uvant plads på den centrale midtbane ved siden af Lasse Vigen Christensen.

Se også: U21-landsholdet udtaget: Scholz kan få debut

Danny Amankwaa helt i front blev suppleret flot af Ajax-spilleren Lucas Andersen. Desværre fik de to, som kampen skred frem, en alt for udtalt tendens til at lave de lækre ting, frem for at spille de oplagte pasninger.

Danmark virkede i fuld kontrol, da EM-drømmen for en stund vaklede. Uffe Bech havde forvildet sig ned i forsvaret og sparkede umotiveret en bold på tværs af forsvaret, så russerne efter 33 minutter kunne udligne til 1-1 ved Ashak Koryan.

Udligningen var helt unødvendig, og det efterlod visse panderynker indtil Lasse Vigen Christensen lige før pausen skubbede en returbold i nettet efter Nicolaj Thomsen havde ramt overliggeren med et frispark.

Anden halvleg så Danmark i kontrol, og så havde U21-drengene den fornødne skarphed i felterne. Jakob Busk i målet leverede tre stærke redninger, og så kunne først Jannik Vestergaard og siden Andreas Christensen øge føringen til sikre 4-1. Det var en hård skæbne for en flok fornuftigt spillende russere – men Danmark er ikke for ingen ting Europas målkonger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Sport