Annonce:
Annonce:

Danmarks U21-drenge - Europas målkonger

U21-landsholdet suveræn gruppevinder efter sikker sejr over Rusland – klar til playoff

De danske U21-spillere jublede efter den flotte sejr over Rusland. (Foto: Claus Bonnerup)
De danske U21-spillere jublede efter den flotte sejr over Rusland. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Tænd op under fremtidsdrømmen i fodbold-Danmark. Den mest talentfulde årgang siden guld-firserne står klar til at genetablere Danmark som en faktor i international sammenhæng.

Her til aften sikrede Danmark sig en knusende sikker førsteplads i EM-kval gruppe to, da Jess Thorups drenge sikkert besejrede de nærmeste konkurrenter i puljen, Rusland, 4-2. Dermed er Danmark klar til to playoff-kampe om deltagelse ved EM i Tjekkiet næste sommer.

Blot 2600 tilskuere så U21-drengene charmere sig videre. De havde fortjent ti gange så mange på lægterne. Denne flok drenge står lige nu som Europas målkonger med 30 mål i kvalifikationen. At smaske seks mål forbi de værste konkurrenter i puljen, siger alt om et hold, der har en usædvanligt veludviklet sans for mål.

U21-landstræner: For få hold med til EM

Annonce:

Danmark fik en drømmestart på sit første regulære angreb. Nicolaj Thomsen kombinerede flot med Riza Durmisi, og Brøndby-backen tog hul på en super-kamp, da han skar ind i banen og afleverede videre til en helt fri Lasse Vigen Christensen.

På kanten af feltet fik Fulham-spilleren masser af tid til at vælge sin afslutning og han smaskede bolden sikkert ind til venstre for Ruslands keeper, Anton Mitryushkin. 1-0 efter bare fem minutter.

Danmark havde brug for en sejr for at fjerne enhver tvivl om førstepladsen i gruppen. Og det var tydeligt at målet fjernede de værste nerver fra U21-spillerne.

Det næste kvarter splittede danskerne russernes defensiv ad efter behag. Chelsea-forsvareren Andreas Christensen fungerede stærkt på en uvant plads på den centrale midtbane ved siden af Lasse Vigen Christensen.

U21-landsholdet udtaget: Scholz kan få debut

Danny Amankwaa helt i front blev suppleret flot af Ajax-spilleren Lucas Andersen. Desværre fik de to, som kampen skred frem, en alt for udtalt tendens til at lave de lækre ting, frem for at spille de oplagte pasninger.

Annonce:

Danmark virkede i fuld kontrol, da EM-drømmen for en stund vaklede. Uffe Bech havde forvildet sig ned i forsvaret og sparkede umotiveret en bold på tværs af forsvaret, så russerne efter 33 minutter kunne udligne til 1-1 ved Ashak Koryan.

Udligningen var helt unødvendig, og det efterlod visse panderynker indtil Lasse Vigen Christensen lige før pausen skubbede en returbold i nettet efter Nicolaj Thomsen havde ramt overliggeren med et frispark.

Anden halvleg så Danmark i kontrol, og så havde U21-drengene den fornødne skarphed i felterne. Jakob Busk i målet leverede tre stærke redninger, og så kunne først Jannik Vestergaard og siden Andreas Christensen øge føringen til sikre 4-1. Det var en hård skæbne for en flok fornuftigt spillende russere – men Danmark er ikke for ingen ting Europas målkonger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: