Drømmelodtrækning til U21-drengene

Danmark skal forbi Island for at komme til U21 EM-slutrunden

Der var noget at juble over for I21-landhsoldet, da Island kom op af bowlen (Foto: René Schütze)
Der var noget at juble over for I21-landhsoldet, da Island kom op af bowlen (Foto: René Schütze)

Det kunne næsten ikke være bedre. Danmarks U21-landshold kommer op mod Island i de afgørende playoff-kampe frem til EM-slutrunden for U21-landshold.

Set i forhold til muligheden for at trække et vanskeligt hold som Holland eller vanskelige detinationer som Kroatien eller Ukraine, så kunne Danmark næsten ikke have bedt om en bedre lodtrækning.

Se også: Morten Olsen plaffer drømme-hold ned

Island oplever stor fremgang lige for tiden takket være sin markante satsning på talentudvikling, hvilket især har skabt nogle stærke offensive kort de senere år. Men kendetegnende for det hold, som Danmark møder er, at der ikke er spillere fra store udenlandske klubber involveret. Bedst kendt herhjemme er vel Orri Sigurdur Ómarsson, der spiller i AGF, men endnu har sin debut til gode.

Se også: Danmarks U21-drenge - Europas målkonger

Island kom videre til playoff på yderste mandat, da holdet lige akkurat snuppede den sidste plads blandt de fire gruppetoere. Frankrig vandt Islands kvalpulje.

Danmark spiller første kamp hjemme 8. oktober. Spillestedet er endnu ikke fastlagt, men Aalborg er oplagt. Returkampen spilles i Reykjavik 14. oktober.

De syv kampe:
Frankrig - Sverige
Slovakiet - Italien
Danmark - Island
England - Kroatien
Holland - Portugal
Ukraine - Tyskland
Serbien - Spanien

De syv vindere går direkte videre til EM-slutrunden, hvor Tjekkiet allerede er kvalificeret.U/21-EM-slutrunden afvikles mellem den 17. og 30. juni i Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer