AV! Vraget Ajax-talent skal træne med EM-truppen

Lucas Andersen skal frem mod afrejsen til Tjekkiet være en del af U21-landsholdets træningslejr

Vragede Lucas Andersen får ikke mulighed for at fordøje sin skuffelse over at misse U21 EM i enerum.

Tværtimod kommer det 20-årige Ajax-talent op mod afrejsen til EM til at traske rundt sammen med alle de 23 spillere, der - i modsætning til Lucas Andersen - har fået drømmen opfyldt og har fået turpas til Tjekkiet.

Lucas Andersen er nemlig indkaldt til U21-landsholdets træningslejr på lige fod med resten af EM-truppen. Det bekræfter U21-landstræner Jess Thorup over for Ekstra Bladet.

I truppen er flere af de offensive kræfter som Viktor Fischer og Pione Sisto netop blevet klar efter langvarige skader. Og Uffe Bech har også været skadet i baglåret. Derfor er Lucas Andersen indkaldt, hvis det grundet skader bliver nødvendigt at sortere nogle af de offensive navne fra før slutrunden.

Jens Jønsson glæder sig helt vildt over at skulle til U21-EM. Det havde AGF'eren ikke lige regnet med. (Foto: Lars Poulsen) U21EM AGF leverede U21-bomben

På samme måde er Patrick Banggaard fra FC Midtjylland standby i landsholdslejren, hvis Jores Okores knæproblemer viser sig så slemme, at han bliver nødt til at melde fra.

Men selv om Lucas Andersen dermed kan liste rundt som en skygge i udkanten af truppen, så har han umiddelbart ikke udsigt til mere end at have første parket til sin egen knuste EM-drøm.

- Jeg har set samtlige Lucas’ kampe. Han har haft op- og nedture. Sådan er det med unge spillere, og han sluttede ikke fantastisk af i Ajax, konstaterede landstræner Jess Thorup da han i går begrundede sit overraskende fravalg af Ajax-spilleren.

- Men jeg har også kigget på, hvad han har bidraget med tidligere, og hvilke alternativer der er. Så det er jo ikke kun én kamp, der gør udslaget. Det er mange kampe.

Danmark kan overraske ved U21-EM. Landstræner Jess Thorups ambition er at blive blandt de fire bedste. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Thorup går efter EM-semifinale for talenterne

- Og så bliver han vejet op mod de spillere, der kommer fra sidelinjen, og det som de bringer, forklarer Jess Thorup som med Pierre-Emile Højbjergs tilbagevenden til U21-landsholdet får en spiller ned, som er skræddersyet til Lucas Andersens foretrukne position lige bag angriberen.

- Der er flere spillere, der kan dække Lucas’ position. Han er bedst inde centralt, og det betyder, at han kæmper mod Pierre-Emile Højbjerg. Så skal vi have et alternativ til ham. Det kunne være Rasmus Falk, Uffe Bech, Pione Sisto eller Viktor Fischer. Der har jeg så valgt de andre i stedet for Lucas, siger Jess Thorup.

- Det var et sindssygt hårdt opkald at skulle lave til Lucas, men det skyldte jeg ham, for han har netop været en fast del af truppen hele vejen.

- Jeg sagde til Lucas: ’Jeg vil ikke gemme mig bag et eller andet. Jeg må bare forholde mig til, at der er sindssyg hård konkurrence om de pladser, som du kan spille.’ Den vurdering faldt desværre ikke ud til fordel for Lucas, men det var et svært valg, erkender Jess Thorup.

Jan Michaelsen og årets U/17-talent anno 2012, Andreas Christensen - et eksempel på en spiller, der tog tidligt til udlandet. Christensen var bare 15 år, da han skrev kontrakt med Chelsea. Foto: Jesper Mortensen/Polfoto Sport og Spil Fodboldtalenterne fra 90'erne: Flop og hits

 TV: Se Lucas Andersens flotte flugter i klippet herunder

9 kommentarer
Vis kommentarer