Bomber-Brock vil sende Sverige på ferie

Danmark har gode minder fra seneste møde mod Sverige lige inden EM

Situationen, hvor Nicolai Brock-Madsen udligner til 1-1 for Danmark i den sidste testkamp før EM - mod netop Sverige. I den kamp havde de svenske forsvarere ualmindelig svært ved at styre Randers-angriberen, der også scorede til 2-1. (Foto:  Lars Poulsen)
Situationen, hvor Nicolai Brock-Madsen udligner til 1-1 for Danmark i den sidste testkamp før EM - mod netop Sverige. I den kamp havde de svenske forsvarere ualmindelig svært ved at styre Randers-angriberen, der også scorede til 2-1. (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Glem Pione Sisto, Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard.

Når den svenske U21-landstræner Håkan Ericsson i dag begynder at forberede sig på semifinalen mod Danmark, så vil han efter alt at dømme sætte en stor fed ring omkring Nicolai Brock-Madsen.

For den robuste, høje Randers FC-angriber var noget af en håndfuld for svenskerne i den sidste testkamp før EM.

To mål - det første fremragende Zlatan-agtigt drejet ind med ydersiden/hælen efter et hjørnespark. Og generelt en opløftende kamp mod svenskerne for landsholdet som helhed og især for Brock-Madsen, der understregede sin fine evne til at finde nettet på U21-landsholdet.

Vi kan nu spejde langt efter italienerne, der er på vej hjem fra U21-EM. (Foto: AP) U21EM TV: Derfor raser italienerne: Se de sidste groteske minutter

- Jeg har nogle gode minder fra sidste kamp mod Sverige, og det vil jeg naturligvis tage med i bagagen til vores næste møde ... men jeg ved jo ikke, om jeg spiller. Hvis jeg er med, så står jeg naturligvis med en masse selvtillid.

- Jeg er sikker på, at Jess Thorup har helt styr på, at jeg scorede to gange mod svenskerne, og vi er helt trygge ved, at han stiller det bedst mulige hold, siger Brock-Madsen.

Mødet med svenskerne er et møde med holdkammeraten Mikael Ishak, der spillede en nøglerolle, da Sverige vendte premierekampen mod Italien fra 0-1 til 2-1.

- Det bliver specielt at skulle op mod en holdkammerat. Vi snakkede lidt om det inden vi tog herned, men vi var også klar over, at det ville kræve noget særligt fra begge landshold, hvis det skulle lykkes. Så det er vildt nok.

Matteo Bianchetti illustrerer den italienske holdning til de svenske og portugisiske spillere. (Foto: AP) U21EM Svensk hån til italienerne: Tyv tror hver mand stjæler

- Det bliver megasjovt at møde ham, men jeg håber på at vi trækker os sejrrigt ud af det, for jeg gider ikke høre på ham, når vi vender hjem til klubben, ler Nicolai Brock-Madsen.

- Ishak er en stille og rolig fyr, men han ville da ikke gå glip af at smide nogle kommentarer til mig, hvis han fik lov til at spille en kamp mere end mig. Og jeg lover at han får nogle kommentarer fra mig...

- Du kan vel beundre, at han er blevet mere solbrændt end dig, fordi han har ligget længere tid på stranden end dig?

- Ja, det vil bestemt ikke gøre noget... Den husker jeg!

- Jeg vil sikkert fortælle ham, at det var ærgerligt, at han skulle så tidligt hjem... Vi hyggede os med den sidste kamp, smiler Nicolai Brock-Madsen.

Mikael Ishak har haft en omtumlet sæson i Randers FC. Giftig foran mål, en ægte afslutter, men også en temperamentsfuld spiller, der ragede to udvisninger til sig undervejs.

- Jeg sender ham formentlig en sms en af dagene for lige at minde ham om, at jeg stadig er her. Men jeg tror nu ikke jeg kan få ham ud af balance, bare fordi jeg sender ham nogle stikpiller.

- Jeg ved at Mikael var rigtig træt af, at han kom til at forløbe sig i et par situationer i Randers FC, og jeg kan ikke forestille mig andet end, at han har lagt det bag sig. Men han har temperament, konstaterer Nicolai Brock-Madsen.

2 kommentarer
Vis kommentarer