Brændte flag og kastede med borde: Ballade inden U21-EM

Natten til fredag stødte svenskere og polakken sammen forud for U21-EM, der begynder i aften. Det startede med ukvemsord og endte med stole og borde, der blev kastet frem og tilbage

Andreas Christensen i kamp med Isaac Kiese Thelin under U21-EM semifinalen i 2015. Foto: Lars Poulsen
Andreas Christensen i kamp med Isaac Kiese Thelin under U21-EM semifinalen i 2015. Foto: Lars Poulsen

IndenU21-EM er gået i gang, er slutrunden blev skæmmet af tilskueruroligheder. Natten til fredag endte svenske tilhængere og nogle af de polske værter i slåskamp i byen Kielce, hvor Sverige i aften spiller åbningskamp mod England.

Det var ifølge Martin Fredman, der er sikkerhedschef for det svenske fodboldforbund, ikke noget stort slagsmål, men det blev temmelig voldsomt blandt de involverede.

- Jeg har indtryk af, at det var verbale tilråb og opførslen hos svenskerne, der provokerede de polakker, der kom forbi. De tog et polsk flag og satte ild til det. Der var borde og stole, der blev kastet frem og tilbage, siger han tilFotbollskanalen.

De to lande er i samme gruppe, og de møder hinanden på mandag. Den kamp spilles i byen Lublin i det sydøstlige Polen.

Mens Martin Fredman har fået at vide, at det var svenskernes provokerende adfærd, der udløste slagsmålet, har Lena Hunt en anden opfattelse. Hun er formand for Camp Sweden, som er en sammenslutning af fans af de svenske landshold.

- Efter hvad jeg har forstået, så var det polske supportere, som begyndte det hele. Tog et svensk flag og begyndte at hoppe og stampe på det. Da tog svenskerne det polske flag, siger hun.

Sikkert er det dog, at urolighederne fandt sted. Både Fredman, Hunt og et øjenvidne, som Fotbollskanalen har talt med, bekræfter, at der var slagsmål i løbet af natten.

Pione Sisto er ikke med, når det danske U21-landshold snarligt skal i aktion ved EM. Foto: Jonas Olufson U21EM Italiener overrasket over Danmark: Hvor er de henne?

Humøret er højt... pengene er små for U21-landsholdet. Foto: Lars Poulsen U21EM Afsløring: Så MEGET eller LIDT kan U21-stjernerne score på EM

Samtlige Danmarks tre U21-målmænd blev fanget i togkaos - fra højre er det Jeppe Højbjerg, Daniel Iversen, målmandstræner Jan Rindom og Thomas Hagelskjær. Foto: Lars Poulsen U21EM U21-keepere i kaos før EM: Brugte 5000 kr. på taxi

3 kommentarer
Vis kommentarer