Brøndby-profil ind i EM-varmen

Jakob Busk reddede straffespark da U21-landsholdet spillede 0-0 i Portugal

Christian Nørgaard fik sin første kamp fra start for U21-landsholdet (Foto: Henrik Schou)
Christian Nørgaard fik sin første kamp fra start for U21-landsholdet (Foto: Henrik Schou)

Christian Nørgaard kan godt begynde at læse lidt i ’Turen går til Prag.’

Brøndby-spilleren var nemlig den helt store oplevelse, da U21-landsholdet med en 0-0 mod EM-favoritterne Portugal her til aften for alvor tog hul på forberedelserne til EM-slutrunden, der spilles i Tjekkiet til sommer.

Brøndby-spilleren bekræftede i kampens løb i flere omgange, at Jess Thorup ikke nødvendigvis behøver at forlade sig på Chelseas Andreas Christensen på den bageste midtbane.

Christian Nørgaard havde en nøglerolle- indtil sin udskiftning midt i anden halvleg - som bølgebryder foran det danske forsvar, der blev sat under seriøst pres i Marinha Grande af hjemmeholdet.

Kampen som helhed blev en voldsom test for danskerne, der i lange perioder af især første halvleg var trykket langt tilbage. Men danskerne red stormen af med god hjælp af FCK-keeper Jakob Busk, der lurede det straffespark, som Sergio Oliveira sparkede kort før pausen. Straffesparket begået af Frederik Sørensen, der blev tørret i feltet og faldt ned oven på bolden med hånden.

Jakob Busk, der er udlejet til norske Sandefjord, leverede også en drømmeredning, da Goncalo Pacienca efter en time udnyttede en sjælden misforståelse i det centrale danske forsvar. Generelt fungerede den danske defensiv dog stærkt, og især anfører Jannik Vestergaard blev stadigt mere dominerende som kampen skred frem.

På forhånd var håbet, at tilføjelsen af Leipzig-topscorer Yussuf Poulsen og OB’s formstærke Rasmus Falk ville give ekstra bid til U21-offensiven. Men de to leverede en bleg indsats.

Meget kunne dog have ændret sig i kampen, hvis Rasmus Falk havde score på den kæmpechance han fik midt i første halvleg, da Andreas Cornelius spillede ham fri med en godt timet brysttæmning. Men alene med keeper José Sa afsluttede OB'eren ikke skarpt nok.

Anden halvleg blev en mere lige affære, hvor danskerne fik mere at sige i det fremadrettede spil. Men tættere på end et tordenbrag af et hovedstød fra Jannik Vestergaard kom Danmark ikke.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere