Brøndby-profil: Ondt blod mod Serbien

Riza Durmisis albanske rødder betyder, at fortidens grumme begivenheder på Balkan spiller med i gruppefinalen ved U21 EM

Riza Durmisi har en speciel forbindelse til aftenens skæbnekamp (Foto: Lars Poulsen)
Riza Durmisi har en speciel forbindelse til aftenens skæbnekamp (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Umiddelbart har drone-balladen fra Albanien-Serbien i Tirana sidste efterår intet med U21-EM at gøre. Og det har slet ingen relevans for gruppefinalen mellem Danmark og Serbien.

Men for én spiller på banen er det spændte forhold mellem de to Balkan-stater helt relevant.

Brøndbys Riza Durmisi er udset til en tur i startformationen, efter Jonas Knudsen mod Tyskland pådrog sig turneringens anden advarsel og dermed er i karantæne.

Se også: U21-træner savner offensive svar

Det betyder, at Jess Thorup mod Serbien kommer til at sende den angrebsivrige Brøndby-back i aktion.

Og dermed smides nogle heftige følelser i kamp.

– Det er altid rart at komme ind mod serberne. Dem kan jeg ikke så godt lide, ler Riza Durmisi.

– Har du ekstra motivation med på banen?

– Selvfølgelig har jeg det. Mine bedsteforældre kommer fra Makedonien, og vi er albanere. Der har været en masse krige med serberne. Men nu er det her fodbold. Jeg skal bare ud og vise, hvad jeg kan og støtte holdet, så meget jeg kan. Jeg skal ikke snakke for meget ... jeg skal vise det inde på banen.

Nicolai Brock-Madsen og Jannik Vestergaard i en afslappet snak efter et af mange træningspas i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Det tjener U21-stjernerne

– Hvis jeg siger Serbien, hvad tænker du så på?

– Jeg tænker krig ... og had. Men når jeg tænker efter en ekstra gang, så har jeg mange venner, der er serbere, og jeg har egentlig ikke det had, som normalt forbindes med albanere og serbere. Men tænker jeg tilbage i tiden, så kan jeg ikke lide serbere, siger Riza Durmisi, der længe har trippet i kulissen for at få chancen på bekostning af Jonas Knudsen, der indtil nu ikke har spillet et prangende EM. En god indsats fra Durmisi og videre dansk liv ved U21-EM vil åbne muligheder for Brøndby-spilleren.

– Først og fremmest skal vi slå Serbien. Og når en kamp bliver vundet, er det altid lettere at få genvalg. Så må vi se, hvad der så er brug for, siger Durmisi og tilføjer:

Se også: Sådan kommer U21-gutterne i EM-semifinalen og til OL

– Der er ingen tvivl om, at jeg har siddet og trippet for at vise, hvad jeg kan. Jeg føler, at jeg er inde i en rigtig god periode, og det skal jeg ind og vise. Jeg vil nyde hvert sekund.

– Knudsen og jeg er to forskellige spillere. Der er ingen tvivl om, at Knudsen har sine forcer defensivt, mens jeg er mere offensiv. Men hvis Jess Thorup har haft brug for, at det defensive fundament var på plads, så er det helt i orden. Jeg vil ikke selv bænke én, der er i topform og klar til at byde ind. Men det er op til mig at bevise, at det ikke bare er snak fra min side, erkender han.

Se også: Brøndby tæt på U21-landsholdskeeper: Så meget koster han

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere