Danmark fik helvede i Eden

Danmarks videre skæbne ved U21 EM er uvis efter tyske prygl i Prag

Det blev en dum, dansk aften (Foto: Lars Poulsen)
Det blev en dum, dansk aften (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Vi troede, at Eden Stadion skulle føre Danmark til Paradis efter 2-1 sejren over Tjekkiet. I stedet viste det sig at være porten til Helvede.

Formidable Kevin Volland åbnede som den første op for stanken af svovl og brint, da han efter en halv time huggede tyskerne på 1-0. Yussuf Poulsen overvurderede sin fart-fordel i en duel med lejligheds-makkeren Joshua Kimmich og tabte bolden foran modstandernes felt. Tyskerne fik hurtigt smidt bolden op til Emre Can, der i helt rette sekund sendte Volland fri.

Målet var helt retvisende efter en tæt indledning, hvor Danmark kun var med de første 20 minutter. Tyskerne var derefter kommet op i tempo, og det var især vores backs, de havde udset sig som ofre. Jonas Knudsen havde allerede virket tung i flere sekvenser – og som trykket fra tyskerne blev øget, så begyndte det også at knirke hos Alexander Scholz i modsatte side.

Det var næsten som at sidde og se Le Mans på en fodboldbane. Tyskerne kørte bare Audi i kongeklassen LMP1, mens danskerne var skruet ned i en GT-klasse.

Jan Kliment var hattrick-skarp (Foto: AP) U21EM Smadrede Danmarks kommende modstander

Det er muligt, at vores U21-spillere har virket stærke i den offensive stil, som Jess Thorup med stort held har indført. Men i aftenens kamp, så stod det også helt klart, at her var der tale om et møde mellem en flok drenge, der til daglig pisker rundt som toneangivende spillere i Bundesligaen. I den danske startsopstilling var det kun Jannik Vestergaard, der til daglig er på det niveau.

Udmattede Pierre-Emile Højbjerg var blevet sat på bænken, og Viktor Fischer var sendt samme sted hen efter den svage indsats mod Tjekkiet. Det gav en dansk opstilling med fire spillere fra Superligaen, og det var synligt.

Især Pione Sisto fik noget af en hård reminder om, at han har rigtig mange ting at lære, før han er mere end et utroligt lovende talent.

Det blev alt for tydeligt udstillet kort efter pausen, hvor et tysk angreb blev stoppet i højresiden. Pione Sisto forsøgte at iværksætte en dansk kontra, men han blev stoppet og blev presset ind mod midten af den danske banehalvdel, hvor hans rappe fødder slet ikke var nogen udfordring for tyskerne, der pillede kuglen fra Sisto, og han begik frispark.

Et frispark som Kevin Volland tørt huggede ind til 2-0. Pausen var lige overstået – og ethvert håb om en mirakuløs dansk vending var helt udslettet.

Se den tyske frisparksscoring her

Minutterne efter gjorde ondt at se på som dansker. Tyskerne kværnede ufortrødent videre. Jess Thorup var ved at tabe en U21-landskamp af betydning for første gang i to år. Og det skete på en facon hvor det stod helt klart, at denne generation er stærk, men formentlig ikke stærk nok.

Det begyndte at lugte af en ydmygelse, da Lasse Vigen Christensen blev sat helt af i en duel med den overdådige Amin Younes. Hans pasning smækkede Mathias Ginter ind til 3-0.

Der var bare spillet 55 minutter.

Og selv om Danmark fik lov til at spille lidt med i den sidste halve time, så var det hele tiden fornemmelsen, at det var en ren nådegave fra tyskerne.

Nederlaget betyder, at Danmarks videre færd ved U21 EM er uvis. Jess Thorups drenge må ikke tabe den sidste kamp mod Serbien, og så kræver det samtidig, at tyskerne ikke taber til værterne. Og førstepladsen i puljen virker helt urealistisk.

23 kommentarer
Vis kommentarer