Dansk gave: Nabokrig i semifinalen

Det bliver Sverige, der står på den anden side i lørdagens semifinale

Branimir Hrgota havde ikke nogen stor kamp i den gule trøje (Foto: AP)
Branimir Hrgota havde ikke nogen stor kamp i den gule trøje (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Lad os starte med den bedste rød/hvide nyhed med det samme.

Lørdagens semifinalemodstander kan bestemt ikke give ekstra anledning til søvnløse nætter for U21-landstræner Jess Thorup. Baseret på det indtryk Sverige efterlod onsdag aften, så har den trup, Thorup har til rådighed, særdeles gode muligheder for at forlænge slutrunde-opholdet ind i næste uge..

Kampen mellem Portugal og Sverige blev nemlig aldrig nogen fodboldmæssig nydelse. Måske det faktum, at begge lande forholdsvis tidligt var sikre på avancement, spillede ind.

Uventet spænding
For da Italien efter godt 20 minutters spil havde leveret to hurtige scoringer og så godt som lukket kampen mod England, var både Portugal og Sverige sikre på en semifinalebillet.

Lidt uventet blev det alligevel spændende til sidst, da Portugals Gonçalo Paciência scorede otte minutter før tid. Pludselig var Italien semifinaleklar– og ikke Sverige. Men indskiftede Simon Tibbling blev svensk helt, da han scorede et minut før tid og sikrede den nordiske nabokrig.

Se scoringen, der sendte chokbølger igennem Sverige

Det må være godt nyt for de danske U21-drenge – og især den danske venstreside, om det er Viktor Fischer, Pione Sisto eller en anden, må slikke sig om munden med udsigt til et møde med en usikker svensk højre side.

For der var problemer hos Branimir Hrgota og Victor Lindelöf. Ingen af de to imponerede, og de var i perioder regulært overmatchet af Portugal, der havde held til angreb i den side. Den offensivt indstillede Hrgota blev skiftet ud tidligt i anden halvleg, så det er ikke en gang sikkert, at han får genvalg.

Sveriges bedste var angriberen John Guidetti, og ham skal der holdes øje med. Heldigvis har defensiven omkring Jannik Vestergaard og Andreas Christensen set solid ud hidtil, og de bør kunne lukke ned for den transferfrie angriber.

Alle profiler er klar
Danmark og Sverige mødtes kort før slutrunden, hvor de rød/hvide var stærkt svækket, da flere profiler var af sted med A-landsholdet. Den kamp endte uafgjort 2-2.

Nu er alle profilerne med igen. Det ser godt ud…

En lille gave er hermed klar til oppakning, også selvom spillerne måske ikke vil kalde den en sådan.

Mulighederne for finalepladsen er i hvert fald til stede.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind