Dansk landstræner fik nok af spekulationer: 'Giv mig den mikrofon'

Niels Frederiksen gik langt i bestræbelserne på at nedtone alvoren i den virus som har ramt det danske U21-landshold 

Niels Frederiksen ville meget gerne understrege, at han snakkede sandt omkring den virus, der har ramt den danske trup før den første kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen
Niels Frederiksen ville meget gerne understrege, at han snakkede sandt omkring den virus, der har ramt den danske trup før den første kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen

KRAKOW (Ekstra Bladet): Danskere elsker at snakke engelsk, men ikke alle mestrer sproget lige godt.

I den henseende satte salige Richard Møller Nielsen i 1992 nye standarder for engelsk sprog-forbistring med ordene: 'We must screw down the expectations. We have to change our tactic and play with long balls.'

En sætning der muligvis giver mening for en dansker, men hørt gennem engelske ører, så kan oversættelsen også lyde: 'Vi må bolle vores forventninger ned. Vi må ændre vores taktik og spille med lange nosser.'

Med andre ord, så kan man brænde sig noget så gevaldigt på et sprog, som de fleste danskere føler sig ret godt hjemme i.

Alligevel ynder danske fodboldtrænere at holde pressekonferencer på engelsk før store internationale kampe, men det kan ende i et forvirrende rod, hvor dansk humor og engelske begreber filtres sammen i en uskøn cocktail.

Senest bevægede U21-landstræner Niels Frederiksen sig ud på ganske usikker grund før åbningskampen mod Italen.

En italiensk journalist spurgte til den virus i den danske trup, som BT havde afsløret i løbet af lørdagen - altså før pressemødet.

- I Italien snakker de om, at næsten alle spillerne er syge, Er det 'fake news'? Er alle raske nu? Hvad kan du fortælle? Det bliver beskrevet som noget forfærdeligt noget..., spurgte den italienske journalist,

- Jeg tror, at vi to i det mindste har det fint, smilede anfører Lasse Vigen Christensen med henvisning til sidekammeraten Patrik Banggaard, mens landstræner Niels Frederiksen på Ekstra Bladets optagelse hvisker: 'Skal jeg tage den?' til pressechef Pia Schou,

- (Giv mig den der mikrofon)... I Danmark pjatter vi ikke... faktisk. Vi er ikke som italienere... Vi fortæller altid sandheden. Vi pjatter ikke... slet ikke! Så sandheden er... uden pjat.. at det er aviserne... Aviserne lyver... De pjatter, men vi fortæller sandheden, indledte landstræneren lidt vævende inden han kom frem til sin pointe.

- Og sandheden er at vi ganske stærkt tror på, at  alle vores spillere vil være klar til kampen i morgen (søndag 18. juni 2017, red,). Vi har to spillere der døjer med mindre problemer med maven, men vi forventer de er kampklar.

Niels Frederiksen rodede lidt rundt i ordvalget. Foto: Lars Poulsen
Niels Frederiksen rodede lidt rundt i ordvalget. Foto: Lars Poulsen

- Alle andre spillere er klar til at kæmpe mod Italien... Det er sandheden uden pjat, sagde U21-landstræneren til det, der endte med at være det sidste spørgsmål på det officielle pressemøde før kampen.

Som medier afdækkede i går, så har DBU op til åbningskampen mod Italien besluttet at flytte spillerne på U21-landsholdet på ene-værelser efter en mave-virus har ramt truppen.

Tre spillere er foreløbig ramt. Målmand Jeppe Højbjerg var den første, og han var klar til at genopatge træningen lørdag. Jakob Blåbjerg og Rasmus Nissen måtte stå over lørdag, og DBU krydser fingre for at virussens spredning dermed er stoppet.

Og landstrænerens håb ser ud til at gå i opfyldelse. Søndag morgen kunne landstræneren meddele på Twitter, at samtlige spillere i truppen var i stand til at spise morgenmad.

DBU nedtoner virus-panik: Sådan er status for U21-landsholdet

U21-stjerner kan ende i giga-handler: Her er de hotteste danskere

Klar til at smadre CL-formatet: Sådan vil de store skubbe Danmark ud

Droppede fredagsslikket - solgt for rekordbeløb

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT