Dansk U21-stjerne: Derfor er Agger mit idol

Den danske U21-anfører Jannik Vestergaard ser meget op til A-landsholdets leder Daniel Agger og understeger, at Danmark skal prise sig lykkelige for at have Brøndby-spilleren på landsholdet

Jannik Vestergaard lovpriser den danske A-landsholdsanfører Daniel Agger. (Foto: Lars Poulsen)
Jannik Vestergaard lovpriser den danske A-landsholdsanfører Daniel Agger. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

PRAG (Ekstra Bladet) Det hersker ikke nogen tvivl om, at Jannik Vestergaard har været en af de mest fremtrædende danske spillere ved U21-EM i Tjekkiet – hvis ikke dén bedste aktør hos de rød-hvide.

Midtstopperen, der har nydt stor succes i Bundesligaen for Werder Bremen efter sit skifte fra Hoffenheim i januar, har styret de danske tropper til semifinalen med lederskab og højt bundniveau.

Afsløring: Her U21-heltenes EM-bonus

På mange måder kan Vestergaard minde om en Daniel Agger i sit forsvarsspil – og det ville ikke være så mærkværdigt endda. Den 22-årige midtstopper ser nemlig meget op til anføreren på det danske A-landshold.

- Hvis jeg har et idol, så er det Daniel Agger. Ham kan man altid lære noget af. Han er en verdensklassespiller, som har bevist sig selv på allerhøjeste niveau. Vi er meget heldige i Danmark at have ham som anfører – hen er en fremragende fodboldspiller, siger Vestergaard og uddyber Aggers kvaliteter:

- Agger er meget kendt for sit opspil og sin gode omgang med bolden, men jeg synes også, at han er rigtig dygtig defensivt og ved, hvordan man skal placere sig perfekt på banen. Udover det spiller han hårdt, men stadig fair. Og det kan jeg godt lide, siger han.

Udover Agger har Vestergaard også et godt øje til Mats Hummels fra Dortmund, da den danske U21-anfører kan se flere ligheder mellem ham selv og den tyske landsholdsspiller.

- Fysisk minder vi mere om hinanden end andre af de store forsvarsspillere. Så ham ser jeg også op til – sammen med Agger er han også et af mine idoler. Han forsvarer ved at læse spillet og vinde sine dueller. Samtidig er han god på bolden  - så det er klart en spiller, man kan lære af, siger han.

Bomber-Brock vil sende Sverige på ferie

Vestergaard er også en stor beundrer af Bayern Münchens Jerome Boateng, som han anser som en af de allerbedste midtstoppere i verden.

- Jeg har meget respekt for en spiller som Jerome Boateng, som er i top tre over de bedste forsvarsspillere i verden. Jeg ville ønske, jeg kunne blive ligeså god som ham, men det bliver jeg aldrig. Han har en atletisk side, som jeg aldrig kommer til at besidde. Han kan redde situationer med sin hurtighed – det er der ikke mange midterforsvarere, der kan. Det er ret ekstraordinært, siger han.

_______________________________________________________________________________

Ekstra Bladet Sport er kommet på Snapchat. Add os ved at søge på navnet 'ebsport'. Vi snappes ved!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+