Dansk U21-stjerne om Italiens raseri: Dybt latterligt

Viktor Fischer har ikke meget til overs for italienernes vrede over det uafgjorte resultat mellem Sverige og Portugal, som sikrede begge hold videre avancement til semifinalen

PRAG (Ekstra Bladet) Tilbage i 2004 sendte Danmark og Sverige det italienske landshold ud af EM-slutrunden i Portugal, da de to nordiske lande spillede 2-2 i den sidste gruppekamp.

Dengang rasede de italienske medier og spillere over de skandinaviske svindlere, der meget belejligt spillede 2-2 – det eneste resultat, der kunne sende de to hold videre til knock out-fasen. Italien måtte på den anden side pakke kufferten og bestille en returrejse.

Og nu 11 år efter gentager historien sig igen for italienerne.

I den sidste kamp i gruppe B ved U21-slutrunden i Tjekkiet udlignede Sverige til 1-1 kort før tid mod Portugal. Et resultat, der ville sende begge nationer til semifinalen, mens Italien ville blive sorteper.

Matteo Bianchetti illustrerer den italienske holdning til de svenske og portugisiske spillere. (Foto: AP) U21EM Svensk hån til italienerne: Tyv tror hver mand stjæler

Ingen af de to hold ville risikere noget som helst i de sidste minutter af kampen, og derfor trillede de bolden rundt imellem sig for at få tiden til at gå.

Det fik italienerne helt op i det røde felt efter opgøret. Medierne i støvlelandet kastede smuds på svenskerne, der endnu engang ikke viste sportsånden.

- I 2004 indgik Sverige og Danmark en skandinavisk pagt, og nu har svenskerne allieret sig med portugiserne. Spørgsmålet må være, om UEFA ikke kan kontrollere dette?, skriver den største sportsavis i Italien La Gazzetta Dello Sport.

Og Juventus-spilleren Stefano Sturaro var endnu mere hård i sin kritik, da han kaldte svenskerne og portugiserne nogle værre køtere på sin Twitter-profil efter kampen.

Nyheden om den italienske vrede er også nået i den danske lejr – noget, som de rød-hvide spillere kun har hovedrysten tilovers for.

- Hvert år er der jo fodboldkampe, der ender på denne måde. Det er bare en stor tilfældighed. Jeg synes, det er dybt latterligt, at de diskuterer dette. De triller bolden rundt sidst i kampen, som alle andre hold også ville have gjort i den situation. Jeg synes på ingen måde, at det er usportsligt – man vil bare vinde, siger Viktor Fischer.

Frederik Sørensen, der til dagligt tørner ud for italienske Verona, kan heller ikke sætte sig ind i italienernes tankegang. Men han er dog ikke overrasket over de azur-blås reaktion.

- Det kommer ikke bag på mig, at de reagerer sådan i Italien. De er selv verdensmestre til at spille uafgjort. Men naturligvis er det sjovere at få gavn af det end at blive offer for det.

- Jeg ved ikke, om svenskerne gjorde noget specielt i kampen. De var tilfredse med 1-1 – og det fik de. Italienerne føler sig måske lidt snydt over, at de får udligningen til sidst, men sådan er fodbold jo.  Svenskerne havde en plan B - og det lykkedes for dem, siger han.

Vi kan nu spejde langt efter italienerne, der er på vej hjem fra U21-EM. (Foto: AP) U21EM TV: Derfor raser italienerne: Se de sidste groteske minutter

Frederik Sørensen påpeger, at Italien i stedet skal kigge indad, da de smed det hele væk i kampen netop mod Sverige.

- Reaktionen var også voldsom under EM i 2004, hvor Danmark og Sverige gik videre med 2-2, men jeg kan da godt forstå, at de ikke er tilfredse i Italien. De spiller to gode kampe mod Portugal og England og må tage hjem, fordi de tabte til Sverige, der endda spillede med ti mand i deres indbyrdes kamp.

- Det er nok den italienske mentalitet, der bliver udstillet lidt i den kamp mod Sverige, hvor de bliver lullet i søvn af modstanderne, der i undertal. Det er helt klart en mental ting, da de selv ikke formår at gøre tingene færdigt, siger Verona-spilleren.

_____________________________________________________________________________________

EB Sporten er kommet på Snapchat. Add os ved at søge på navnet 'ebsport'. Vi snappes ved!

14 kommentarer
Vis kommentarer