EM i fare for FCM-juvel: FIFA trækker sag i langdrag

Pione Sistos U21-EM kan komme i fare, hvis FIFA ikke får færdigbehandlet hans statsborger-sag

Foråret har ikke været, som Sisto havde håbet. Problemer med en skade og FIFA-langtrækkeri forstyrrer den unge dansker (Foto: Ernst van Norde)
Foråret har ikke været, som Sisto havde håbet. Problemer med en skade og FIFA-langtrækkeri forstyrrer den unge dansker (Foto: Ernst van Norde)

Pione Sistos muligheder for at komme til U21 EM er i alvorlig fare - og det er ikke lyske-problemerne, der holder ham ude af landsholds-truppen i denne omgang, der udgør det største problem.

For selv om Pione Sisto ikke havde været skadet, så havde han ikke været tilgængelig for U21-landstræner Jess Thorup.

ione Sisto blev dansk statsborger tidligere på året, men det kræver grønt lys fra FIFA i form af en 'international clearance', før højrekanten kan spille officielle kampe i rødt og hvidt.

Pione Sisto har svært ved at slippe af med de lyskeproblemer, der har plaget ham de seneste fire uger (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland - 3. mar. 2015 - kl. 10:23 Pione Sistos sæson på vippen

Og selv om Pione Sisto har boet i Danmark, siden han var et halvt år gammel og derfor umuligt kan have repræsenteret andre landshold, så slæber behandlingstiden sig af sted. Sagen har nu taget så lang tid, at der begynder at brede sig en oprigtig uro i DBU, om Sisto overhovedet når at få godkendelsen på plads inden EM-slutrunden.

I hvert fald har FIFA ikke haft mere travlt med sagen, end at Sisto altså ikke kunne spille de sidste U21-landskampe, inden EM-truppen udtages. Og der er ingen løfter at hente hos FIFA.

- Vi kan bekræfte, at det danske fodboldforbund har rettet henvendelse til FIFA for at afdække spilleberettigelsen på udvalgte nationale hold for Pione Sisto. Sagen er under behandling og bliver undersøgt lige nu. Derfor kan vi ikke kommentere sagen, og vi kan heller ikke komme med nogen tidshorisont for sagens afslutning, skriver en FIFA-talsmand i en mail til Ekstra Bladet.

I hård konkurrence
U21-landstræner Jess Thorup har masser af muligheder til offensiven.

Senest spillede Rasmus Falk på højrekanten mod Portugal. FC Nordsjællands Uffe Bech, der har været på A-landsholdet, er også inde i billedet sammen med FC Københavns Danny Amankwaa, lige som Leipzig-topscorer Yussuf Poulsen også kan bruges der. Med så stor konkurrence er det naturligvis problematisk for Pione Sisto, at hans spilleberettigelse svæver i luften.

Se også: Lovpriser Sisto: Han er en fryd for øjet

Men Jess Thorup ved godt, at FCM-kanten kommer med noget ekstraordinært, så U21-landstræneren har ikke behov for at udelukke Pione Sisto fra EM-kapløbet allerede nu, selv om kantspilleren tidligst kommer til at være en del af holdet i den testkamp, der spilles mod Sverige lige før EM.

- Jeg fik muligheden for at have Pione Sisto med på den træningslejr med det nye U21-landshold, som vi holdt i Tyrkiet, og der var jeg rigtig tilfreds med ham.

- Nu er han så ikke spilleberettiget, fordi FIFA ikke har behandlet hans sag til ende, samtidig er han skadet. Det er uheldigt for Pione, det er uheldigt for FC Midtjylland, og det er uheldigt for U21-landsholdet, siger Jess Thorup.

Se også: Sisto laver hattrick i første landskamp

 - Det kommer til af afhænge af kampform, hvilke spillere jeg ender med at udtage til EM. Det er endnu for tidligt at sige noget om truppen, for der er spillere, der kan komme fra baghjul her til sidst. Pione Sisto er stadig i betragtning til EM, selv om han ikke har været med tidligere i kvalifikationen.

- Jeg lukker ingen døre, siger Jess Thorup.

I aften sender han sit U21-landshold ud i den sidste testkamp, inden EM-truppen udtages, når USA kigger forbi Lyngby Stadion.

Her kan du se billeder fra det legendariske pressemøde, hvor Pione Sisto for første gang blev udtaget til det danske U21-landshold. Det var hans forældre meget begejstrede for.

Se de stolte forældres fejring af sønnen her

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere