Fischer: Hvorfor skulle Sverige være drømmemodstanderen

Den danske U21-profil er slet ikke enig i, at det er godt og heldigt for danskerne at møde de blå-gule i semifinalen

Sverige skal slet ikke undervurderes, pointerer Viktor Fischer. (Foto: Lars Poulsen)
Sverige skal slet ikke undervurderes, pointerer Viktor Fischer. (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet) Portugal, England og Italien.

Danmark risikerede at møde en af de tre stærke fodboldnationer i semifinale ved U21-slutrunden i Tjekkiet, men et sent mål af Simon Tibbling betød, at Sverige i stedet snuppede andenpladsen i gruppe B efter 1-1 mod Portugal – og dermed blev de blå-gule Danmarks modstander på lørdag i Prag.

Umiddelbart en drømmelodtrækning for danskerne, da de tre andre hold på papiret er stærkere.

Enorm svensk glæde, da scoringen er en kendsgerning. (Foto: AP) U21EM Nu igen: Italien raser over EM-exit

Men den præmis vil Viktor Fischer ikke købe.

- Drømmemodstanderen kan du først finde, når grupperne er afgjort. Derfor ville drømmemodstanderen have været Italien og England, for de er ikke gået videre. Så det må være de to dårligste hold. Så nej, Sverige er på ingen måde drømmemodstander. Vi må gå ud fra, at Portugal og Sverige er de to bedste hold, så jeg kan ikke se, hvorfor svenskerne skulle være så gode at trække, siger Fischer.

Det svenske U21-landshold har især bemærket sig med at komme tilbage efter at have været helt nede i sækken.

I playoff-kampene mod Frankrig formåede svenskerne at vende et 0-2 nederlag i første opgør til en 4-1-sejr i det anden og afgørende kamp om den eftertragtede EM-billet.

Vi kan nu spejde langt efter italienerne, der er på vej hjem fra U21-EM. (Foto: AP) U21EM TV: Derfor raser italienerne: Se de sidste groteske minutter

Og til selve slutrunden har de blå-gule vundet 2-1 over Italien efter at have været bagud – og senest at udligne en portugisisk føring i den sidste gruppekamp. Noget, der imponerer Fischer.

- Det er et godt kollektiv, der støtter hinanden i 90 minutter. Det er et hold, der ikke slår sig ud af at komme bagud.

- Det er en holdmentalitet, hvor det handler om at tro på tingene og stå sammen, indtil det sidste sekund i en kamp. Det må være et 'wake up-call' for os, at der slet ikke er tid og plads til kun at præstere i 85 minutter. Vi skal være stærke i alle 90. Vi må for alt i verden ikke undervurdere dem, siger Ajax-spilleren.

Gense højdepunkterne fra Sveriges sidste gruppekamp, hvor de formåede at score to minutter før tid mod Portugal. Et mål, der sikrede dem en semifinalekamp mod Danmark.

_____________________________________________________________________________________

EB Sporten er kommet på Snapchat. Add os ved at søge på navnet 'ebsport'. Vi snappes ved!

31 kommentarer
Vis kommentarer