Formidabelt drenge! Danmark i EM-semifinalen

De danske U21-drenge vandt 2-0 over Serbien og er klar til EM-semifinalen - endda som gruppevindere foran Tyskland

De danske spillere fejrer Viktor Fischer for hans mål til 2-0 mod Serbien. (Foto: Lars Poulsen)
De danske spillere fejrer Viktor Fischer for hans mål til 2-0 mod Serbien. (Foto: Lars Poulsen)

PRAG (Ekstra Bladet): Fra Helvede til Himlen på tre dage.

Danmark er i EM-semifinalen efter 2-0 over Serbien – en sejr, der sikrede Danmark gruppesejren efter Tysklands overraskende 1-1-pointtab mod Tjekkiet. Der venter nu en semifinale i Prag på lørdag.

Det blev en gruppefinale med voldsomme udsving i den danske præstation. Det startede nervøst, men sluttede nærmest i legestue over for en flok frustrerede serbere, der nærmest sparkede danskerne ned, hver gang de havde chancen.

Og ingen spillere personificerede den danske kamp bedre end en af de allerstørste stjerner i truppen.

Vi snakker om Viktor Fischer, der gennem første halvleg mere spillede som et toilet, der havde brug for en gang Ajax – end en Ajax-spiller. Men da tingene skulle afgøres, så var det netop Fischer, der huggede giftigt til lige efter pausen og gjorde det til 2-0.

Viktor Fischer tog bolden ned og afsluttede i samme bevægelse til 2-0. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer tog bolden ned og afsluttede i samme bevægelse til 2-0. (Foto: Lars Poulsen)

Et mål der med ét slag vendte Viktor Fischers EM fra katastrofe til verdensklasse. Enhver ved hvordan mål kan lege Jekyll og Hyde med en angriber. Og Viktor Fischer forvandlede sig i det sekund han scorede til den klasseangriber, som fra ung alder har påkaldt sig opmærksomhed over hele Europa.

Fischer ustyrlig
Da Viktor Fischer med strakte arme løb ned mod hjørneflag for at modtage holdkammeraternes hyldest, så var det nærmest som om han samtidig krængede den usynlige dyne af frustration af sig, iførte sig den mentale Ajax-trøje. Og rejste sig som en klassespiller.

Og de næste 20 minutter indtil sin udskiftning, så var det svært at styre Viktor Fischer, der kort efter sin scoring huggede giftigt til på en returbold, da Yussuf Poulsen blev stoppet, men Marko Dimitrovic leverede en formidabel refleks.

Viktor Fischers mål cementerede en vigtig dansk sejr over Serbien. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Lykkelig Viktor Fischer

Efter nedturen mod Tyskland, var det svært ikke at være en anelse begejstret for den facon Thorups drenge rejste sig i gruppefinalen mod Serbien, der snart må være træt af at se på DBU-logoet.

Men inden det endte i den store forløsning, så skulle Danmark gennem en meget nervøs første halvleg.

Nicolai Brock-Madsen og Jannik Vestergaard i en afslappet snak efter et af mange træningspas i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Det tjener U21-stjernerne

Det var som om Danmark havde taget spøgelset fra 2006 og 2011 med ind på banen. Trods gode udgangspositioner i de to slutrunder havde Danmark i de to tilfælde forpasset muligheden for videre avancement mod formodet svagere modstandere som Ukraine og Island.

Slinger undervejs
Mod et serbisk hold, der var tvunget til sejr, spillede danskerne ualmindeligt langsomt, tøvende og uopfindsomt. Set i det store billede, hvor 0-0 på tavlen var lig med videre dansk avancement, kunne gameplanen forsvares. Men som bolden kørte rundt i tomgang mellem Jannik Vestergaard, Jens Jønsson og Andreas Christensen i bagkæden, var det ikke fordi EM-kvalifikationens mest scorende nation underholdt de cirka 500 danske tilskuere i den ene målende på Letna Stadion.

Pierre-Emile Højbjerg gjorde sig undervejs til gode venner med dommeren. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg gjorde sig undervejs til gode venner med dommeren. (Foto: Lars Poulsen)

En frontkæde hvor der kunne panoreres hen over Bayern München, Ajax og så en regulær Serbien-killer, var i lange sekvenser lige så farlige som Peter Plys.

TV: Viktor Fischer var lykkelig efter sejren:

Pierre-Emile Højbjerg ønsker øjensynligt selv at være fremtidens 10'er på landsholdet. Men den robuste Bayern-spiller evnede i lange sekvenser slet ikke at blive retvendt i løb ned mod mål, så han kunne iscenesætte de omkringliggende fløje.

Yussuf Poulsen forsøgte ihærdigt at udnytte sin fart, men åbenbaringen fra Parken havde det forbavsende svært i rollen som frontløber.

Glæden var til at tage og føle på efter 2-0-sejren over Serbien. Og det med god grund. (Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen Fed historie, gutter

Det kunne være gået helt galt for Danmark, men storspillende Rasmus Falk fik dulmet de værste nerver, da han efter 21 minutter gjorde det til 1-0 på Danmarks første gode angreb.

Jannik Vestergaard viste sit værd i den nervepirrrende gruppefinale mod Serbien. Han var dog ikke alene om at stråle tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Tre spillere strålede på vejen mod EM-semifinalen

Sejren betyder også, at Danmark kommer til OL i Rio næste år.

Ja tak! (Foto: Lars Poulsen)
Ja tak! (Foto: Lars Poulsen)

Tyskland måtte nøjes med 1-1:

31 kommentarer
Vis kommentarer