Hård U21-træner vrager målhelt

Rasmus Falk ligner overraskelsen i den danske startopstilling mod Tjekkiet ved U21-EM

Se A-landsholdets hilsen til U21-drengene

PRAG (Ekstra Bladet): Det tjekkiske politi bør overveje at opsætte fotovogne i U21-landsholdets forsvarszone i aften.

For U21-landstræner Jess Thorup har valgt at satse på en total-offensiv bestående stort set kun af hurtigløbere, når Danmark onsdag aften møder Tjekkiet i åbningskampen ved EM.

De 20.800 tilskuere - 1000 af dem danskere - får serveret en tændervædende dansk offensiv, som sender et klart signal om, at Thorup satser hårdt på at få et optimalt afsæt i turneringen.

Viktor Fischer er kommet stærkt igen, efter han har været ude med en skade. Men han tror selv, at hårdt arbejde på banen, styrkesalen og mentalt har hjulpet ham tilbage på rette spor (Foto: Lars Poulsen) U21EM Fischer er charme, selvtillid og et touch af gud

Det betyder, at målhelten fra den sidste testkamp før EM, Randers FC-bomberen Nicolai Brock-Madsen, bliver degraderet til bænken.

Jess Thorup har ellers det seneste halvandet år svoret til en angrebsformation, hvor den dybe angriber er blevet dækket af høje, fysisk stærke typer som Andreas Cornelius, Emil Berggreen og altså Brock-Madsen.

Men selv om Randers-angriberen scorede et Zlatan-agtigt mål til 1-1 mod Sverige og siden gjorde det til 2-1 på straffe, så rækker det ikke til en startplads i aften.

Viktor Fischer, Jess Thorup og Alexander Scholtz på pressemødet. Tjekkerne frygter Viktor Fischer mere end Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Han er Danmarks hemmelige stjerne

I stedet peger Ekstra Bladets kilder på, at det bliver målhelten fra a-landsholdets kamp mod Serbien, Yussuf Poulsen, der bliver valgt helt på toppen.

Yussuf Poulsen har ikke spillet den plads i U21-regi siden slutningen af 2013, og han grundet et slag på knæet har hans deltagelse i træningen været begrænset. Men Jess Thorup viste senest mod Sverige, at den indbyrdes forståelse i truppen er så stærk, at holdet hurtigt finder rytmen.

Desuden forlyder det, at Pierre-Emile Højbjerg er udset til at spille fra start efter han mandag var i München til behandling i sit skadede lår.

Yussuf Poulsens plads i front åbner en startplads på flanken, og der holder Jess Thorup ikke igen med de offensive ambitioner. Formstærke Rasmus Falk fra OB er efter vores oplysninger udpeget til at starte.

Sådan stiller Danmark U21 (4-2-3-1): J. Busk - A. Scholz, J. Vestergaard, F. Sørensen, J. Knudsen - A. Christensen, L. Vigen - R. Falk, P-E. Højbjerg, V. Fischer - Y. Poulsen.

Pierre-Emile Højbjerg trænede kun kortvarigt med tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Stadig uvished om Højbjerg

Hvad ved U21-drengene egentlig om aftenens modstander?

5 kommentarer
Vis kommentarer